סדר יום של שאיבות

דיון מתוך פורום  הנקה

04/04/2013 | 16:12 | מאת: עדי

שלום אלן, בשל רגישות בפטמות החלטתי לשאוב יותר ופחות להניק. הילדה שלי בת חמישה ימים ואוכלת כל שעה בערך 30 מ"ל. אודה לך אם תוכלי להסביר לי איך עליי לנהל את סדר היום של השאיבות. תודה, עדי

04/04/2013 | 21:13 | מאת: אלן שיין

היי עדי, הימים ממש ראשונים וזה ישתפר. עליך לפנות מיד לקבל עזרה. שאיבות זה לא הנקה - ואין את כל היתרונות הרבות שיש בהנקה ישירה. זה לא אמור לכאוב ואת יכולה באמת להרגיש הקלה מיידית אם תקבלי עזרה מיועצת מנוסה. חבל לוותר אם כי שאיבות מייגעות ולפי הסטטיסטיקה - קשה להחזיק מעמד......אין סדר יום עם ההנקה אלא של התינוקת. וזה גם עוד יתרון שזה מה שבריא לקיבה האישית שלה. תינוקות יונקים ואוכלים כמה שהם צריכים =- זה לא תלוי בנו. נהפוך הוא עם בקבוקים שאנחנו לגמרי שולטים ולרוב מאכילים אותם יותר מידי בגלל הקצב המהיר והלא מציאותית. יתרון של ההנקה הוא שזה מונע השמנת יתר כי תינוקות מווסתים את הכמויות לפי הצורך האמיתי ומן הסתם כאשר אנחנו נותנים בקבוקים זה תמיד יותר ממה שהייתה יונקת באופן ישיר. זה מהיר מידי ויותר מידי. אז אין ממש סדר יום אמיתי לתינוקות שמקבלים בקבוקים - קובעים להם שזה לא תמיד הכי מתאים. כדאי לך לשקול שינית על ויתור. גם בגלל כל יתר היתרונות = בברכה אלן נ.ב. אפשר למצוא יועצת מוסמכת באתר של איגוד היועצות: www.iaclc.org.il

מנהל פורום הנקה