גודש לאחר שבוע חופש מהמעון

דיון מתוך פורום  הנקה

03/04/2013 | 07:48 | מאת: נאוה

הבן שלי כמעט בן שנה ויונק בדר"כ אחר הצהריים ובלילה. אתמול אחרי שבוע שהוא היה איתי בגלל החג וינק יותר מהרגיל, גם במשך היום נוצרו לי גודש וכאבים חזקים בשד. אני בהריון בשבוע 16+5 ובדיוק מתחילה לחשוב איך לגמול אותו לגמרי ולכן לא מעוניינת להוסיף עוד הנקות. הנקתי אותו ב 3:30 בבוקר וזה לא השתחרר. אני כבר מזמן הפסקתי לשאוב - האם יש טעם לנסות לשאוב בשלב הזה? אני מפחדת להגיע למסטיטיס ולאנטיביוטיקה. מה אפשר לעשות?

03/04/2013 | 08:43 | מאת: אלן שיין

היי נאוה. הגמילה ללא כאבים כרוכה בהורדה באופן הדרגתי ביותר במספר או זמן ההנקה. את יכולה ללכת לפי המרגש. תניקי קצת - כדי לשחרר. אי הנקה או שאיבה יגרום לכאבים - או גודש או מסטיטיס. תנסי להחזיר אותו אולי ל3 פעמים ביום - בוקר, שחוזר מהגן וערב או לילה - ואז תתחילי להפחית עוד הנקה. לאט לאט- ואם תרגישי גודש אפשר לשאוב קצת רק כדי להקל. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה