הנקה וחזרה לעבודה

דיון מתוך פורום  הנקה

24/03/2013 | 21:44 | מאת: עדי

שלום, מקווה לקבל קצת עזרה והכוונה.. הפשוש שלי בן 4 וחצי חודשים, אני מניקה אותו ובערב נותנת בקבוק של תחליף. (בלילה יונק שוב) אני חוזרת לעבוד עוד שבועיים ואשים אותו במשפחתון יומיים עד 1 וחצי, יומיים עד 4 ושישי. אני מתכננת שבמשפחתון יקבל בקבוק תחליף (ביום קצר זה 2 בקבוקים וביום ארוך 3 בקבוקים) וכשנהיה בבית אניק אותו. השאלה שלי היא איך אני צריכה להיערך לזה? האם אני צריכה לתת לו מעכשיו בקבוק תחליף בשעות שבהן אמור לינוק בבוקר כדי שהוא יתרגל? או כדי שהגוף שלי יתרגל? אני מאוד רוצה שבימים הקצרים אניק אותו בצהריים כשהוא איתי, השאלה אם זה אפשרי כי יש יומיים ארוכים שבהם הוא יקבל בקבוק בצהריים.. איך הגוף נערך לזה? הבעיה נראה לי היא שיש לי יומיים קצרים ויומיים ארוכים וזה לא כל השבוע אותו דבר.. אז בעצם יש לי שתי שאלות: 1. האם אני צריכה לתת לו מעכשיו בקבוק בבוקר כדי שהגוף יתרגל לייצר פחות חלב בבוקר? 2. מה אני עושה עם העניין שיש לי ימים כאלה וכאלה ואני מאוד רוצה להניק אותו כשהוא איתי.. יש לציין שאין לו בעיה עם בקבוק, זה לא שצריך להרגיל אותו.. דבר נוסף, בגלל שאני נותנת בקבוק בערב, אז מההנקה של הצהריים עד ההנקה של הלילה עוברות 8 שעות, אני מרגישה מלאות בשדיים אבל לא גודש.. כלומר אני יכולה ביום ארוך לא לשאוב.. אני מאוד נהנית מההנקה ולא רוצה להפסיק..

25/03/2013 | 15:51 | מאת: אלן שיין

היי עדי, ערב חג אז אני אענה בקצרה. תניקי אותו כל עוד את איתו. כשתחזרי לעבודה יהיה זמן להרגיל את הגוף על ידי שיאבה אם תרגישי גודש. מתן בקבוק יכול להיות מתי שתרצי אם תרצי ואם לא אז עדיף שהוא יזהה אותך רק עם ההנקה. הגוף יתרגל לכל מצב. אני ועדי יותם כתבנו ספרון שלם על כל המעבר הזה - כדאי לך לרכוש אותו. נשלח בדואר. 03-6472411. או שתבואי לקחת אם זה דחוף לך. יש את הכל כתוב - שם הספרון "לחזור לעבודה להמשיך בהנקה." עולה 25 שקלים ועוד 3 אם משלוח. חג שמח אלן

מנהל פורום הנקה