פטמות אדומות ושורפות

דיון מתוך פורום  הנקה

22/03/2013 | 16:23 | מאת: ליטל

שלום, יש לי בעיות בהנקה - יועצת הנקה אבחנה שהתינוקת (בת חודש וחצי) יונקת באופן לא יעיל אז עברתי לשאיבה בשבועיים האחרונים ובמקביל מניקה מעט מאוד. מאתמול החלו כאבים עזים בשתי הפטמות, הן אדומות ושורפות (גם במהלך הוצאת החלב ובעיקר אחרי השאיבה), ללא סדקים ואין בפה התינוקת איזורים לבנים. הכאב בפטמות והאודם החל כבר לפני השימוש במשאבה אבל הוא לא חלף ואף נהיה בלתי נסבל ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו בסוף השבוע כשזה כואב לי מאווווד. יועצת ההנקה אמרה (לפני שבוע) שהכאב נובע מהיניקה הלא טובה של התינוקת, שכן היא יונקת מהשד כמוצץ. ובכל זאת, כעת גם עם הורדת מספר ההנקות וזמן ההנקות (כחצי שעה-שעה ביום) ושימוש במשאבה לקטינה, הכאב נהיה ממש חזק מאתמול. אני לא יכולה להניק וגם כואב בשאיבה (עצמת שאיבה מינימלית) ואחריה... אודה לעזרה....

24/03/2013 | 14:12 | מאת: אלן שיין

היי ליטל, העבודה שלנו בתור יועצות היא לגלות למה כואב לך. ולעזור לשפר את המצב. אין כמעט מצב שאי אפשר לעזור לאימא חדשה וכאבים. לפעמים זה דורש מיומנות רבה כדי לבחון - אז אולי את צריכה לראות יועצת אחרת. הפתרון הוא לא שאיבה. יש 3 סיבות לכאבים - פטרייה (שללת) תנוחה (משתפר תוך דקות לאחר תיקון התנוחות) או לשון קשורה (שלא כל אחת יכולה לבחון) בכל אופן בגלל הסיבות הללו צריכים לראות אותך וקשה לעזור דרך פורום כזה. יש רשימה של יועצות מוסמכות באתר של איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות: www.iaclc.org.il בהצלחה וחג שמח אלן

מנהל פורום הנקה