בכי והשתוללות בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

19/03/2013 | 22:53 | מאת: שירי

שלום נולד לי ילד ראשון מקסים שכיום הוא בן 7 שבועות. בשבועות האחרונים כאשר אני מניקה אותו הוא מתחיל במין בכי מלונן כזה ואז מושך את הפיטמה עד שהוא מתנתק ומתחיל לבכות. כאשר אני מנסה להכניס את הפיטמה בחזרה לפיו הוא דוחף את עצמו רחוק ממני עם 2 הידיים (גם מלמעלה וגם מלמטה) וממשיך לבכות בבכי יותר חזק. הוא יונק ממני בערך כול שעתיים ואני קמה גם בלילה להניק אותו. אני חושבת שאולי באמת תפוקת החלב נמוכה והוא מתוסכל שאינו מצליח להוציא יותר. כאשר אני לוחצת על הפיטמה יוצא זרם חלב ואני לא מבינה למה הוא לא מוכן לינוק. לדעתי הוא עולה במשקל אבל אני מפחדת שאני כביכול "מרעיבה" את הקטן בהתעקשות שלי שהוא יינק. מה לעשות?

21/03/2013 | 17:04 | מאת: אלן שיין

היי שירי, אין אפס. הנקה היא ברירת המחדל אז את לא "מתעקשת" אלא עושה את מה שהטבע הכתיב. את לא מרעיבה אותו אבל משהו מציק לו. אם ילד לא רגוע ליד השד יש באופן כללי 2 סיבות אפשריות. האחד - פטרייה, וזה כואב בזמן ההנקה - לאחר דקה. והשני סוג של לשון קשורה שלא אובחן. בשתי המקרים כדאי לך לקבוע עם יועצת הנקה מוסכמת IBCLC כדי לראות מה קורה. לפני זה - יש עוד סיבה ששכחתי לציין שזה סיבה רפואית כמו כאבי אזניים - אז לפני ביקור אצל יועצת אז כדאי קודם לשלול דבר רפואי על ידי ביקור אצל רופא הילדים. בהצלחה וחג שמח אלן

מנהל פורום הנקה