סיום שאיבת חלב

דיון מתוך פורום  הנקה

19/02/2013 | 02:48 | מאת: הדסה

שלום. בני בן שנה ו-3 חודשים. הוא נולד פג ובמשך שהותו בפגיה התרגל לבקבוק ולא הצלחתי להניק אותו, אבל שאבתי כל הזמן חלב והוא קיבל אותו בבקבוק. עכשיו אני בשלבי סיום השאיבה, אבל אני לא יודעת איך להפסיק לגמרי. הגעתי לשאיבה 1 ביומיים, אבל ביום השני אני כבר מרגישה גודש ובגד רטוב מחלב (אם אין חזיה, וישנים בדרך כלל ללא חזיה). אני שותה הרבה תה נענע. מה העצות שלכם להקטין את כמות החלב ולסיים לשאוב?

19/02/2013 | 22:09 | מאת: עדי יותם

כל הכבוד לך על ההתמדה! הקטיני בהדרגה את משך השאיבה והייצור ייפסק. אם למשל כרגע את שואבת 30 דקות, שאבי במשך יומיים-שלושה 20 דקות, אח"כ 15-10 דקות יומיים שלושה, וכן הלאה. שאבי לא עד לריקון מלא אלא עד שהמלאות המציקה יורדת. אפשר גם לשים עלי כרוב בחזייה. אבל אם אין סיבה מיוחדת לגמול תוך זמן קצר, עדיפה הדרגתיות לגוף שלך. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה