תנודות בייצור החלב

דיון מתוך פורום  הנקה

13/02/2013 | 11:04 | מאת: שוש

אלן בוקר טוב! הבן שלי כמעט בן 7 ח'.יונק מלא ללא תוספות ומוצקים ובחודש חודשיים האחרונים יש לי תנודות מאד קצוניות בכמות החלב.כמה ימים של גודש ושפריצים ואז כמה ימים של תחושה ממש ריקה.ואז שוב גודש וחוזר חלילה. אני לא עובדת כל יום ולכן שואבת רק חלק מהימים.הבן שלי לא אוכל את השאוב מכיון שלא אוהב בקבוק.אני בכל אופן שואבת כדי שהכמות לא תפחת.ובכל זאת יש לי תנודות שמשגעות אותי ואת התנוק שלי. סליחה על האריכות... אשמח אם תוכלי לעזור לי לפענח מה הסיבה לנ"ל. המשך יום נפלא ותודה על עזרתך עד כה.

17/02/2013 | 13:37 | מאת: עדי יותם

נשמע מוזר. ייתכן שכשיונק יותר יש עלייה בכמויות, וכשאת שואבת (שאיבה פחות יעילה מהנקה) הגוף חושב שיש צורך לייצר פחות? גם שינויים במחזור החודשי (וסת, ביוץ) יכולים להשפיע לפעמים על ייצור החלב. אם המחזור חזר כדאי לנסות לעשות רישום ולראות אם יש דפוס לפי המחזוריות של הגוף שלך. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה