בררנות במוצקים

דיון מתוך פורום  הנקה

09/02/2013 | 20:51 | מאת: נגה

שלום, בני בן 7 חודשים, והוא ניזון מחלב אם, חלב שאוב בהיעדרי ומעט מאוד מוצקים. התחלנו את הטעימות כשהיה בן 6 חודשים (לפני כחודש), בהתטם להנחיות החדשות. בתחילה נתתי לו קישוא, תפוח, בטטה, אגס, ואבוקדו- גיליתי דפוס מעניין: הוא היה סקרן לגבי האכילה ולגבי המזון החדש, אולם החל מהחשיפה השלישית החל לדחות את המזון. בכל פעם אכל כ-3 כפיות קטנות. מאחר והוא דחה את האוכל עשיתי הפסקות יזומות, והיו ימים שלא הצעתי לו מוצקים כדי שלא יחוש בלחץ שעליו לאכול. בשבוע האחרון התחלתי עם מתן בננה, והרי הפלא ופלא, נמצא המזון שהתינוק שלי אוהב. הוא אוכל מנה מלאה, כ-10 כפיות, ואני מאושרת. אני רוצה לציין שאני נותנת לו אוכל כשאני רואה שהוא סקרן לגבי האכילה שלי, על מנת לעשות זאת במצב של פתיחות מצידו. השאלה שלי: האם מתן יומיומי של בננה מזיק? אני יודעת שאצל מבוגרים יש הגבלה של מספר הבננות בשבוע. איך ניתן לגרות אותו לאכול עוד מוצקים? הוא שוקל 6.5, ונולד 2.5 (שבוע 39). התפתחותו המוטורית והרגשית תקינה. אשמח לקבל עצות

10/02/2013 | 18:52 | מאת: אלן שיין

היי נגה. אין חוקים אבל רוב התינוקות לא מתלהבים בהתחלה בגלל המרקמים השונים. אפשר לתת בננה כל יום - בין ההנקות. החלב הוא המרכיב המרכזי בתזונת תינוקות בשנה הראשונה בגלל הסיבה שרובם לא אוכלים "כמו גדולים" עד לפחות גיל שנה. הם טועמים (אולי ולא תמיד) עושים טובה. ומעוד בררנים. זה לא רק התינוק שלך. זה לוקח זמן עד שהם מתרגלים ורוצים. רצוי לתת כמה חתיכות שהוא יכול לתפוס באצבעותיו ולתת לו לאכול לבד. כך הם בשליטה ונהנים יותר מהאתגר. סבלנות - הזמן עושה את שלו. קחי בחשבון שבלי הרבה שיניים אי אפשר להינות יותר מידי מהמוצקים. זה בא עם היכולות והזמן. בברכה אלן

10/02/2013 | 18:53 | מאת: אלן שיין

מנהל פורום הנקה