הפסקת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

08/02/2013 | 23:56 | מאת: אפרת

בתי בת 6.5 חודשים והחלטתי להפסיק להניק, מכוון שבחודש האחרון היא החלה לאכול מוצקים הנקתי אותה 2-3 פעמים ביום, התחלתי הפסקת הנקה באופן הדרגתי. אני כבר שבוע לא מניקה ועדיין יש לי גודש בשד ימין אני מעסה את השד, ומוציאה ממנו מעט חלב באופן ידני. ועדיין הגודש מכאיב לי, העיסוי והוצאת מעט החלב קצת מפחית את הכאב. מתי הכאב יפסק האם מדובר בדלקת? השד לא אדמדם. ניסתי לישון עם כרוב וגם זה לא עוזר. אני לובשת חזיית הנקה וגם ישנה איתה.

09/02/2013 | 18:59 | מאת: אלן שיין

היי אפרת, זה שהיא אוכלת מוצקים לא מבטל את הצורך בחלב. אז אם את מפסיקה להיניק תדעי שהיא עדיין צריכה לקבל לפחות 5 ארוחות חלביות אחרת היא לא תקבל תפריט מאוזנת הכולל את הכל מה שהיה צריכה. אז או שמיניקות לפי ההמלצה של משרד הבריאות או שאת צריכה לעבור לתמ"ל - שחבל כי זה חלב פרה לכל דבר וההמלצה של משרד הבריאות הי לא לתת חלב פרה עד גיל שנה. רק אחרי שהיא תתחיל לאכול כמויות יותר גדולות וגם דברים יותר מגוונים אפשר לצפות שהתזונה עוברת למוצקים בלבד. זה קורה רק אחרי שנה. בכל אופן אם את מחליטה לא לחזור ולהיניק אותה אז עליך לשאוב קצת. זה מה שמשחרר גודש אם לא יניקה שלה. כנראה שלא עשית את זה מספיק בהדרגה - אם כי אמורים לדלג יום כן יום לא. אחר כך יומיים לא ויום כן וכך הלאה. תשאבי קצת עד הקלה וזה יעזור לך עם הגודש. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה