האטה בעלייה במשקל

דיון מתוך פורום  הנקה

03/02/2013 | 22:09 | מאת: מיכל

שלום לכולן בני שבוע הבא בן 3 חודשים ניזון מהנקה בלבד. בביקור האחרון בטיפת חלב ביום חמישי הא עלה רק 400 גרם בחודש הוא נולד במשקל נמוך יחסית 2.646 וכיום שוקל 5 ק"ג האחות אמרה שאין מה לדאוג כי הוא עדיין באותו טווח של אחוזונים ונראה עירני ומתפתח יפה. חשוב לציין שגם בלילה הוא ישן די טוב. אני קצת מודאגת....גם כי עד עכשיו הוא היה עולה הרבה יותר במשקל, וגם כי בניגוד לעבר יש לו יציאה רק פעם אחת ביום (עד לפני כמה שבועות היו 5-6 יציאות ביום) האם הדאגה מוצדקת?...הוא יונק 8-9 פעמים ביום, בערך 20-30 דקות, ולרוב גם ינק מהשד השני. תודה, מיכל

04/02/2013 | 00:02 | מאת: אלן שיין

שלום מיכל, אם הוא עלה הרבה עד כה - הגוף יודע להסדיר את העלייה ולאזן את המשקל. אנחנו צופים להכפלת משקל הלידה באיזה שהוא מועד בין 4-6 חודשים ונראה לי שהוא מאוד קרוב קבר. אז אני נוטה להסכים עם האחות ושאין מה לדאוג. יש תינוקות שלהם יציאה אחד בשבוע!! אז פעם ביום בגיל הזה תקין לגמרי. לא נראה לי שיש מקום לדאגה. כמובן בלי לראות ולהתרשם ב-6 עיניים קשה לבחון. אבל נשמע בסדר. יש לנו ספרון הדרכה - הכל אודות ההנקה ומה לצפות. תוכלי להזמין בטל: 03-6472411. עוזר מאוד לסנן דעות סותרות ומגוונות. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה