הנקה מלאה

דיון מתוך פורום  הנקה

03/02/2013 | 17:13 | מאת: אורלי

בני כבן 3 חודשים, שוקל 5.400 ק"ג. מאז שהוא נולד, הוא אך ורק על הנקה מלאה, אך משקלו אינו כ"כ גבוה ביחס לגילו ואני מרגישה שהוא יונק מעט יחסית. הוא דורש לאכול כל שעתיים (דבר שמאוד מטיש אותי). ניסיתי לשאוב אחרי ארוחות שלו, אך זה נראה שהוא מרוקן יפה את השד. חשוב לי לציין שהחיתולים שלו תמיד מלאים ושהוא קם רק פעם אחת בלילה. אני חוששת שהוא לא מקבל את התזונה שלה הוא זקוק וזה מכניס אותו למתח. האם אני צריכה להגדיל את כמות החלב שלי? כיצד? האם יש לך הצעות נוספות? אשמח להתייחסותך. תודה

03/02/2013 | 18:40 | מאת: אלן שיין

היי אורלי, הנתון של המשקל חסר משמעות בלי לדעת באיזה שהוע נולד ובאיזה משקל. יש הרבה חוסר ביטחון בהתחלה בפרט שכל אחד אומר משהוא אחר. לצורך זה - כתבתי ספרון על הכל אודות ההנקה ואיך להצליח וזה יענה ויסביר הכל בצורה טבעית ומבוסס על מדע. ניתן להזמין בטל: 03=-6472411. בנוסף כדאי לך להפגש עם יועצת הנקה מוסכמת IBCLC (אפשר למצוא באתר של האיגוד שלנו : www.iaclc.org.il כדי שתבחן את הדברים וגם תוכל להגיד אם יש או אין בעייה ונטומית אצל התינוק. לא תמיד הבעייה היא חוסר בחלב. שאיבה לאחר הנקה אינה מדד לכמות החלב שהוא אוכל או כמה שאת מייצרת. היועצת יכולה לבדוק הכל - גם את התנוחות - המציצות של התינוק והדרך בה את מיניקה. אם את מיניקה משני הצדדים בכל הנקה - הוא יאכל יותר. אבל איך ומתי לעשות את זה - כתוב בספרון. קשה לי לכתוב הכל כאן אבל הנקה משני הצדדים גם מגבירה את כמות החלב שלך באופן טבעי. יש יועצות שלהם הסדר עם כללית אז אם את חברה במושלם מאוד משתלם. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה