פליטה

דיון מתוך פורום  הנקה

29/01/2013 | 11:38 | מאת: נופר

שלום וברכה, יש לי תינוק בן שבוע וחצי. פעם-פעמיים ביום, כאשר הוא יונק (ממש תוך כדי ההנקה), הוא פתאום פולט את כל מה שינק. זו לא פליטה רגילה, החלב לא מספיק להתעכל אצלו, ויוצאת כמות ממש גדולה של חלב נוזלי. כאילו מה שנכנס - מיד יוצא. רציתי לדעת מה את חושבת שזה, למה זה קורה ומה אפשר לעשות... תודות והמשך יום טוב, נופר

29/01/2013 | 19:17 | מאת: אלן שיין

היי נופר, זה למעשה תופעה די שכיחה. אצל תינוקות חדשים - המערכות עדיין לא ממש משומנות ומוכנות לתפקד - מערכת הבליעה, נשימה, עיכול ועוד......לוקח זמן עד שהכל מסתדר ועובד יחד כדי לאכול "כמו שצריך". רוב התופעות האלה הן זמניות וחולפות עם הזמן - לפעמים עד גיל 3 חודשים. כל תינוק הוא אחר - לכן יש כאלה שזה קורה אצלהם ויש אחרים שבכלל לא פולטים. אם התינוק עולה יפה במשקל זה מה שחשוב. מה שנראה "המון" חלב שהוא פולט לא מגיע באמת לכמות שהוא אוכל בדרך כלל. אז תשקלי אותו בטיפת חלב כמה שיותר מהר כדי שתוכלי שוב לשקול אותו. רק 2 שקילות מאותו מכשיר בדיוק נחשבים אמינים. תינוק אמור להוסיף כ-200 גרם לשבוע בממוצע או כ-25-30 גרם ליממה. אם הפליטות מלוות בסבל או סימנים של חולי אצל התינוק יש להתיעץ עם הרופא. איך שלא יהיה תמיד רצוי לערב אותו בחששותיך. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה