נקודות שומן(?) על הפטמה

דיון מתוך פורום  הנקה

28/01/2013 | 22:26 | מאת: יעל

שלום אני בהריון ראשון, חודש שביעי. עוד לפני ההריון שמתי לב שלעיתים בקצה הפטמה (ממש בקצה לא בהילה) נוצרות לי בין הנקבוביות מספר נקודות זעירות שחורות שיוצאות בלחיצה ואז רואים טיפה חומר גבישי צהבהב שקצהו מושחר- כמו שחורים שיש לפעמים בפנים. לאחר שאני מוציאה את זה, עם הזמן זה נוצר מחדש.. כמו בעור הפנים.. אני חוששת שמדובר בעצם בשומן ישן או לכלוך שעשוי לעשות נזק לתינוק בהנקה, אם יבלע את זה יחד עם החלב (אני מניחה שביניקה זה ישתחרר כפי שקורה בלחיצה..). האם התופעה מוכרת? האם יכול לעשות נזק? תודה

29/01/2013 | 10:50 | מאת: אלן שיין

היי יעל, לא נראה לי שזו בעייה. השחור יכול לבוא מלכלוך יומי - או מבגד כהה. הצהבהב זה כבר קולוסטרום - החלב הראשוני. זה בוודאי יתעלם סמוך או אחרי הלידה עם ההנקה. כי השדיים יהיו יותר בשימוש מרגע לרגע אז לא יהיה זמן להצטברות לכלוך. לא נראה לי שאת צריכה לדאוג. זה גם לא יעשה כל נזק לתינוק. כדאי לך איך שלא יהיה ללא כל קשר כבר לעשות הכנה לקראת ההנקה - עם יועצת או בית חולים או פרטי, קבוצתי. זה מאוד עוזר כי אין תמיד עזרה מקצועית בבתי החולים. או אפשר לרכוש את הספרון: הנקה-להעניק מהרגע הראשון" עם כל הטיפים וההמלצות הכי מעודכנות - עוזר לסנן דעות סותרות. ניצן להזמין בטל: 03-6472411 בברכה אלן

מנהל פורום הנקה