האם זה בעיה לגבי הנקה עתידית

דיון מתוך פורום  הנקה

28/01/2013 | 21:46 | מאת: אורחת

יש לי בעיה עם פטמות כבר הרבה שנים. כשהייתי בת 12 (לפני 15שנה) הייתי בברכה ומכלור הפטמות ניו לי רכות עם צבע לבן צהוב כזה (הייתי יותר מדי זמן בברכה). אז לא הבנתי מזה, חשבתי אולי אזה ליכלוך אז ניסיתי להוריד את הלבן צהוב הזה וזה התחיל להתקלף. מאז (במיוחד בפטמה אחת) זה נשאר לתמיד כאור כזה סדוק על גבי הפטמות. באחת מהן עם מאין חורים כאלה. במשך השנים זה לא כאב ולא הטריד אותי. הייתי קטנה ופחדתי לספר למשהו. כרגע אני בהריון שבוע 17. מבחינת ההריון הכל תקין. רציתי לשאול האם הפטמו הסדוקות יכולות להפריע לע להעניק? האם יכולה להיות עם זה איזשהי בעיה?

29/01/2013 | 10:44 | מאת: אלן שיין

שלום לך לא נראה לי שזה צריך להוות בעייה יותר מכל אימא אחרת. כדאי לך אולי לעשות מפגש "הכנה לקראת ההנקה" לפני הלידה בחודש השביעי - יש כל מיני מפגשים - פרטיים קבוצתיים - כדי לרכוש ידע - שזה בעצם מה שמציל את המצב. וזה כמובן אם תתעוררנה בעיות כלשהן. לדעתי רצוי ללכת לרופא עור או רופאה. אולי יש פתרון יותר קל ממה שחששת כל השנים? תנצלי את מערכת הבריאות שיש לרשותנו. מי יודע אולי אחרי הנקה ממוכשת זה יפתור את הבעייה בכלל. אבל רצוי להתיעץ עם רופא. בהצלחה אלן

29/01/2013 | 11:00 | מאת: אורחת

תודה רבה לך על התגובה והתמיכה. רציתי עוד לשאול כמה שאלות בנושא. אין מצב שבמהלך השנים יכל להיכנס לפיטמות איזשהו זיהום שיכול להשפיע על חלב? האם יכול להיווצר מצב שמשהו נסתם שם וחלב לא יהיה או שהוא יהיה לא טוב? האם כדאי למרוח משהו על הפטמות בנתיים שאחר כך לא יה הנה כואבת?

מנהל פורום הנקה