מתלבטת אם להפסיק לשאוב

דיון מתוך פורום  הנקה

27/01/2013 | 14:35 | מאת: ענבל

שלום, הבן שלי בן 10 חודשים בעוד יומיים, עד גיל 5 חודשים הוא ניזון מהנקה מלאה ואז בהדרגה נוספו מוצקים (פירות, מרק, דייסה כריכים). בנוסף למוצקים הוא מקבל בגן בקבוק חלב שאוב, ואני מניקה אותו אחה"צ כשהוא חוזר מהגן,לפני השינה ובבוקר (לרוב גם מתעורר לינוק בלילה). לאחרונה אני מרגישה שקשה לי יותר ויותר לשאוב במהלך העבודה וגם כמות החלב קטנה. אני מתלבטת אם יוכל להסתדר בגן גם ללא הבקבוק השאוב, או שיזדקק לתחליף חלב. בנוסף אני חוששת שאם אפסיק לשאוב כמות החלב תקטן באופן כללי גם כשארצה להניק אותו בבית. מה דעתך?

27/01/2013 | 15:55 | מאת: אלן שיין

היי ענבל, ההמלצה של משרד הבריאות היא הנקה או תמ"ל לפחות עד גיל שנה. זה שהתינוקות אוכלים פירות וירקות לא מספק את כל אבות המזון שהם צריכים כל יום. החלב הוא האוכל העדיף לפחות עד שנה וכמובן חלב אם הרבה יותר בריא עבורו. לכן גם ההמלצה לא לתת חלב פרה עד אחרי גיל שנה. ותמ"ל (כולם - מטרנה, סימילק) עשויים מחלב פרה לכל דבר. כמות החלב שאת מייצרת היא תלוייה אך ורק בכמות שאת מגרה את התפוקה. עכשיטו שהוא בן אז ברור שאת מיניקה פחות מקודם. זה מוריד את התפוקה. אם תתחיליל לשאוב יותר זה יגביר לך את כמות החלב. הכל תלוי במה שאת רוצה לעשות. תרצי להמשיך לתת לו חלב אם - אז תשאבי יותר. זה לא חייב להיות בזמנים שאת בעבודה. אפשר תמיד לשאוב - גם אפשר להיניק מצד אחד ולשאוב מהשני. הוצאנו לפני מספר חודשים ספרון הדרכה הכל אודות חזרה לעבודה והמשך ההנקה. תוכלי להזמין אותו בטל: 03-6472411 אם תרצי. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה