גודש יומיים אחרי לידה ופטמות פצועות

דיון מתוך פורום  הנקה

27/01/2013 | 00:09 | מאת: סוני

ילדתילפני יומיים וחצי. יש לי פטמות גדולות ולכן הן נפצעות במהלך ההנקה. הכאב הוא נוראי ובלתיניתן לסבול! בנוסף יש לי גודש והכל ממש כואב!!! איך ממשיכים?

27/01/2013 | 11:48 | מאת: אלן שיין

היי סוני, זה בדרך כלל לא בגלל גודל הפיטמה שיש כאבים ופצעים. זה עניין לרוב של תנוחה. כדאי לקבל הדרכה ממדריכת ליגת לה לצ'ה באחד הקבוצות אולי יש בזמן הקרוב לא רחוק ממך. תוכלי לבדוק באתר: www.lllisrael.org.il ואם אין אז כדאי להיפגש עם יועצת הנקה מוסכמת IBCLC שתוכלי למצוא באתר של איגוד המקצועי של היועצות המוסמכות בארץ: www.iaclc.org.il יש כאלה שעובדות עם הסדר עם כללית מושלם. לגבי הגודש - זה קורה אם התינוק לא תופס נכון - שברור שהוא לא תופס כי כואב לך. תנסי לשאוב קצת עד הקלה כדי לשמור על התפוקה ולהפחית את הכאבים. וכמה שיותר מהר להזמין יועצת. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה