יציאות של תינוק בן חודש

דיון מתוך פורום  הנקה

26/01/2013 | 15:04 | מאת: אורית א

עזרתכם בבקשה, לתינוק שלי שהוא בן חודש יש צואה מאוד מימית ובצבע ירוק כהה, הכמות שיוצאת היא גדולה ומידי יום או יומיים, התינוק אוכל תחליפי חלב כמו מטרה או סימילק על בסיס חלב, האם הדבר תקין ? המרקם והצבע והכמות ?

26/01/2013 | 18:18 | מאת: אלן שיין

שלום אורית\ אנחנו יכולות לדבר רק על צואה של תינוק יונק באופן בלעדי - והוא צריך להיות מימי ובצבע חרדל. ברגע שנותנים לתינוק אוכל מלאכותי - ומבוסס על חלב פרה אז זה כבר מבטל את האופי של הצואה הטבעית. כדאי לך להפסיק לתת לו חלב פרה (תמ"ל עשוי מחלב פרה) ואם זה חיוני לך תשאבי בקבוק של חלב אם אם את עדיין רוצה לתת לו בקבוק מידי פעם. הוא לא זקוק לתוספת מלאכותית. אחרי לפחות שבוע (חלבונים זרים משפיעים למשך אפילו כמה שבועות במערכות של התינוק!) אז תראי אם זה משתנה. אם לא אז כדאי ללכת לרופא. לא נראה לי שיש מקום לדאגה. אבל זה יכול להיות מאין תגובה לחלב פרה. להרבה תינוקות תגובה אלרגית לחלב פרה בגיל כה צעיר. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה