בעיות בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

26/01/2013 | 14:58 | מאת: טיטי

שלום , ילדתי את בני לפני חודש ואני בת 39. עוד מהיום הראשון התינוק צווח כל הזמן ונראה כי החלב בהנקה לא מספק, לאחר 3 שבועות ,נראה כי הוא הוא עלה במשקל מעט מאוד, המשכתי להניק ולשלב סימילאק ועדיין בכל פעם כשאני מניקה, התינוק פשוט מתפתל ובוכה עד שהוא מקבל את הבקבוק,רכשתי משאבה חשמלית יקרה מאוד ובנסיונות חוזרים ונשנים לשאוב הצלחתי להוציא בקושי 40 מל משני הצדדים , הבנתי שפשוט אין לי מספיק חלב ועל כן המאמץ של התינוק לעומת מה שהוא מצליח להוציא הוא אדיר ולכן גם מתעצבן וצווח . שאלתי היא אם אצליח לשאוב בכל יום רק 40 מל וכל שאר התזונה תהיה סימילק, האם היעילות של חלב האם תהיה עדיין טובה ? האם המאמץ שווה את התוצאה ?

26/01/2013 | 18:14 | מאת: אלן שיין

שלום לך, אם לא נפגשת עם יועצת הנקה מוסכמת IBCLC אז לא עשית הכל - לפני הויתור. אין כמעט מצב שאין מספיק חלב אבל יש בהחלט סיבות למה תינוקות לא אוכלים כמו שצריך מאוד יכול להיות שיש בעייה אנטומית אצל התינוק. אבל מישהיא מנוסה צריכה לבדוק. חבל להרים ידיים כשהדבר באמת ניתן לפתור. תוכלי למצוא יועצת באתר ש איגוד המקצועי של היועצות www.iaclc.org.il/ כמובן שיש רק טוב בחלב אם - אבל יש גם את הפחות טוב של תמ"ל. אז רצוי וכדאי לעשות הכל כדי לתת לו חלב אם. השאיבה אינה אפקטיבית כמו ביניקה של התינוק. ויש הרבה בעיות עם שאיבה במיוחד הזמן וההשקעה כדי להגביר את כמות החלב שלך. תינוקות גם אוכלים פי כמה באמצעות בקבוקים אז גם אם יש לך מספיק עבורה כשיונק קשה לעמוד בקצב לייצור את הכמויות שהוא צריך באמצעות בקבוקים. גם אם את כן רוצה לבדוק אם הבעייה אצלך או אצלו - את צריכה לשאוב לפחות כל שעתיים שזה קצב של יניקה של תינוק יונק. אבל תקצרי את הדרך ותפגשים עם יועצת כדי לדעת איך להמשיך ואם כדאי להתאמץ. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה