חוסר איזון של השדיים

דיון מתוך פורום  הנקה

22/01/2013 | 22:13 | מאת: ענת

שלום רב, אני אמא טריה, התינוק בן שבועיים, יונק יפה ועולה במשקל, אך לפני יומיים שמתי לב ששד אחד גדוש ומלא יותר בחלב לעומת השני, שנראה מרוקן. בהתחלה לא שמתי לב מאיזה שד ינק קודם,פשוט הרגשתי עם היד ולפי הגודש נתתי.עכשיו יש חוסר איזון בין הצדדים, שמשפיע גם על המראה. אחות אמרה לי להניק יותר מהצד הקטן, נניח אם יש 7-8 הנקות ביממה אז 5 מהצד הקטן, ואם יונק מהצד הגדוש אז לשאוב מהצד הקטן.....אובדת עצות. האם זה נכון??? מה לעשות

23/01/2013 | 17:26 | מאת: אלן שיין

היי ענת, מזל טוב! האמת היא שההמלצה היא בכלל להיניק משני הצדדים בכל הנקה. זה מה שעוזר לאזן את התפוקה בשני הצדדים. אוכלים יותר מהצד הראשון פחות מהשני - בפעם הבא אולכים יותר מהצד איפה שסיימת בהנקה הקודמת פחות מהשני. וחוזר על עצמו. יש הסבר יותר מעמיק למה זה חשוב בספרון שכתבתי - "הנקה-להעניק מהרגע הראשון." זה מאוד עוזר לסנן דעות סותרות ומגוונות. אחות היא לא יועצת הנקה - יש אפילו (תתפלאי) אחיות שלא היניקו וגם לא קבלו כל ידע פורמלי אודות ההנקה. נין להזמין את הספרון בטל: 03-6472411. מסביר הכל מה שצריכים לדעת כדי להצליח להיניק. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה