הורמוני בלוטת התריס והנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

21/01/2013 | 15:35 | מאת: ויקי

שלום. הייתי רוצה לדעת האם הורמונים שמופרשים בפעילות יתר של בלוטת התריס עוברים בחלב לתינוק ויכולים לשבש את פעילות בלוטת התריס שלו. ילדתי לפני כמעט חמישה חודשים, בכל בדיקות הדם אחרי לידה וחודשיים אחרי הלידה ההורמונים ניו בנורמה, ועכשיו הם מצביעים על פעילות יתר. אני בוחנת בין האפשרות להפסיק להניק ולהתחיל לקחת תרופות לטיפול בפעילות יצר לבין האפשרות להניק עוד קצת בלי ליטול תרופות, כי קראתי שגם התרופה ptu יכולה לגרום לתת פעילות אצל תינוקות. בכלל הייתי רוצה להבין, אומרים שאחוז נשים גבוה מאוד סובל מתת או יתר פעילות של בלוטת התריס לאחר הלידה וזה חולף, אבל בעצם בכל התקופה הזאת הנשים ממשיכות להניק. זה אומר שרמת ההורמונים אצל האם לא משפיעה על התינוק? תודה רבה מראש על התשובה, בברכה, ויקי

22/01/2013 | 15:37 | מאת: אלן שיין

היי ויקי, אם השאלה שלך היא האםמותר להמשיך להיניק אז התשובה היא כן - כשיש רמה מסויימת של הורמונים הרי יש אצל כולנו את ההורמונים האלה לכן זה לא זר לגוף שלנו או של התינוק. אם את לוקחת תרופות או תכשירים זה כבר עניין של בדיקה - יש מרכזים למידע טרטולוגי - (תרופות) אחד בבילינסון 03-9376911 או אסף הרופא: 08-9779309 שאפשר לבדוק ספציפית לגבי תרופה זו או אחר. יש לזכור שבאלטרנטיבות - תמ"ל - יש הרבה יותר חומרים שעלולים לשבש את בריאות התינוקות אז לרוב תמיד כדאי להיניק. כמות מזערית של תרופות או הורמונים עדיפים על חומרים סינטטים וחלב פרה שרוב התמ"ל מורכבות מהם. איך הדברים באופן כללי משפיעים על התינוק - זה כדאי לדבר עם רופא הילדים. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה