גמילה מהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

21/01/2013 | 14:55 | מאת: עדי

שלום ביתי בת שנה וחודש. אוכלת מוצקים מאד יפה. בדרך כלל ישנה לילה שלם ויונקת רק בשעות הבוקר המוקדמות (בחמש וחצי, שש) אני מביאה אותה למיטה שלנו והיא יונקת וישנה איתנו עד שבע. ההנקות הללו הולכות ומתארכות ויכולות לקחת גם שעה. הייתי רוצה לגמול אותה מההנקה ולהעביר אותה לבקבוק של דייסה/חלב שקדים/חלב אורז במקום. איך עושים את זה? תודה

21/01/2013 | 18:03 | מאת: אלן שיין

היי עדי, בגיל הזה או שממשיכים להיניק (לפי שעות שנוחות לך - לא צריכים בגיל הזה עדיין לתת לה שעה לינוק למרות שזה הכי קל בשעות הבוקר ובוודאי נוח לך) תינוק בגיל הזה לרוב מסוגל לאכול כבר מקערה - וחבל לתת בקבוקים עדיין כתחליף לשד. עוד כמה שבועות היא תאכל יותר כי זה עניין של שיניים. היא בדיוק בגבול בין תינוקת לפעוטה ולרוב הם עדיין לא אוכלים הכל כי אין להם יכולות. וגם לא אוהבים מרקמים שונים - לכן החלב עדיין מרכיב חשוב. כמו כל היונקים - שותים חלב (עדיף חלב אם) עד שהם יותר עצמאיים -וזה עדיין לא המצב. גמילה קורה כאשר כבר אין כל צורך בחלב - ואוכלים אוכל רגיל. (אצל הפרות זה דשא, וכו') דייסה לא מכילה משהו שתורם לבריאותה - סתם מפטם.אז אולי כדאי להמשיך עוד קצת לתת חלב אם. זו החלטה שלך - ואם כן אז את תגמלי אותה - בצורה הכי הדרגתי שאפשר. אפילו אם זה מצריך ממך לקום מוקדם כדי לא לקחת אותה למיטה שלך. כי אז זה יהיה מאוד קשה. אין ממש מרשם או מקל קסמים שעוזרים בזה. כל אחד והצרכים שלו או שלה. וגם התגובות לגמילה משתנים מתינוק לתינוק. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה