תינוקת בת כמעט חצי שנה שוברת אחוזונים למעלה....

דיון מתוך פורום  הנקה

21/01/2013 | 14:43 | מאת: קרן

שלום רב, הקטנה כמעט בת חצי שנה, יונקת ואוכלת שתי ארוחות קטנות של מוצקים. נולדה 3400. וועלתה בהתמדה כל הזמן. כיום שוקלת 10200 ושוברת אחוזונים למעלה כבר מספר חודשים, לציין כי גם בגובה היא אחוזון 95, אך אפילו בטיפת חלב הפנתה אותי לברור רפואי. הקטנה יונקת מסודר ואוכלת 3 פעמים ביום ארוחה מלאה, מנשנשת יניקות קצרות לאחר המוצקים ואוכלת בלילה עוד פעם אחת ארוחה קצרה. אני ממש מודאגת, ילדי הגדולים,שניזונו מבקבוקים שקלו ככה בגיל שנה.

21/01/2013 | 17:55 | מאת: אלן שיין

היי קרן, לאחר בדיקה רפואית שאני גם ממליצה - ואני מניחה שהכל בסדר גמור - נראה לי שאפשר להבין מזה שבסוף זה יסתדר. תינוקות יונקים שעולים הרבה בראשית חייהם לא נשארים שם - וברגע שהם יותר פעילים אז מתחילים לאזן את המשקל. כמובן זה גם חשוב להקפיד על תזונה נכונה - ואם כן הכל יסתדר. יש האטה בעלייה בערך החל מגיל 4 חודשים - וזה ממשיך ככל שמוציאים יותר אנרגיה. אם הילדה עדיין לא זוחלת אז זו גם סיבה לעלייה גדולה. זו תופעה ידועה שיש תינוקות יונקים שבאמת נראכים בלי עין הרע - דובים - אבל אחר כך שזה מתאזן. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה