הנקה ומוצקים

דיון מתוך פורום  הנקה

20/01/2013 | 12:03 | מאת: טל

אלן שלום רב ביתי בת שבעה חודשים. אני נמצאת איתה בבית ומיום היוולדה היא יונקת מלא. היא מתפתחת יפה ויש עלייה טובה במשקל. בגיל חמישה וחצי חודשים התחלנו טעימות על פי המלצה בטיפת חלב והתינוקת קיבלה זו באהבה. אט אט גדלו הארוחות של הפרות והירקות וניסיתי לשמור על ההנקה שתהייה התזונה העיקרית. כיום אני מרגישה שיש לי פחות חלב ומרגיש לי שזה פוגע בהנקה. אני רוצה לשמור על ההנקה אך לא יודעת מה לעשות.. האם להוריד את הארוחות של המוצקים או פשוט להפחית כמות? אני לא מצליחה להבין כיצד לשלב בניהם... אשמח לשמוע דעתך..מאוד חשובה לי ההנקה... תודה

20/01/2013 | 16:03 | מאת: אלן שיין

היי טל, בינתיים משרד הבריאות חזר בעצמו והחזיר את ההנחיות כמו שהיו קודם. מתחילים לרוב מסביב לגיל 6 חודשים. לפי המוכנות של כל תינוק. ומתן מוצקים אמור להיות כתוספות להנקות ולא במקומם. תינוק בן 6-9 חודשים עדיין לא יכול לאכול ארוחות מלאות כי בקושי יש שיניים. עד שמתיישבים ממש לבד עמוד השדרה לא חזק מספיק לשאת את המשקל של התינוק לאפשר לו לשבת לאורך זמן בלי שיציק לו. וכמובן צריכים לשבת באופן יציב ביותר כדי לאכול בצורה אנכית במקום אופקית. זה קורה באיזה שהוא מקום בין 5-10 חודשים לרוב. כדי לשמור על ההנקות מומלץ להיניק את התינוקת כרגיל - וכשמגיעים למוצקים לתת ארוחות קטנות בתור תוספות להנקות ולא במקום. עד אחרי גיל שנה בערך כשמתחילים לאכול מגוון רחב יותר של מוצקים - מרקמים שונים וכו'. זה שומר על כמות החלב וגם נותן לתינוקת להינות מההתנסות במוצקים כי אם מנסים אחרי ההנקה - היא לא ממש רעבה היסטרית וגם לא מאיימים לקחת לך הנקה. אז תמשיכי לתת את המוצקים - אבל לא על חשבון ההנקות אלא כתוספת. ככל שתניקי יותר כך שוב תוגבר כמות החלב. כשמיניקות פחות זה מוריד את כמות החלב. כשמיניקות יותר כך מתרבה כבות החלב. תראי אם זה עוזר. אין כל יתרון לתת מוצקים לפני שהתינוקת מסוגלת ללאכול, ללעוס ולעכל סוגים שונים של מוצקים. בהצלהח אלן

מנהל פורום הנקה