תינוקת בת 7 חודשים לא מוכנה לינוק

דיון מתוך פורום  הנקה

20/01/2013 | 01:30 | מאת: מירי

שלום רב, בתי עם מטפלת בבית משעה 8 בבוקר, אני שואבת לה חלב ויוצא למטפלת לתת לה 2 בקבוקים של 120 מ"ל + 2 מנות מוצקים עד שאני חוזרת מהעבודה בשעה 4 וחצי. לאחר מכן כשאני נמצאת איתה היא הייתה יונקת לפי דרישה. בשבוע האחרון היא פשוט מסרבת לינוק, היא מוכנה אפילו להשאר רעבה ולא מסכימה לינוק. בסוף שאני רואה שהיא לא משתכנעת אני שואבת ומביאה לה בבקבוק את המנה שאותה היא אוכלת בשקיקה. מה השתנה? למה היא לא מסכימה לינוק ממני? זה מאוד קשה לי לראות אותה רעבה ולא מסכימה לקחת ממני... תודה על העזרה!

20/01/2013 | 15:56 | מאת: אלן שיין

היי מירי, קשה מאוד לעמוד במצב כזה!! את שואלת מה השתנה? התינוקת כמובן משתנאת כל הזמן. היא גדלה - מבינה יותר - יכולה להחליט שהיא מעדיפה בקבוקים. יש דבר כזה. אין פתרון אחד לכל מקרה אבל אפשר לנסות כמה דברים - 1. לנסות שוב ושוב. אם את לא נותנת לה בקבוקים היא יכולה לאכול מוצקים מצלחת אבל ברגע שאת נכנעת וגם נותנת אז היא יודעת כבר שהיא לא חייבת לינוק. תנסי לא לתת לה בקבוקים. אם היא מתעוררת בלילה אז כן תוכלי להיניק אותה. היא תשלים את החסר. 2. אם זה לא עוזר - אז לתת למטפלת לתת את נמנות החלב בכוס , ספל או קערה עם דייסה - בסוף היא תקבל את המנות אבל תשכח מהבקבוקים. זה באמת יוכיח אם אכן זו העדפה. נראה לי שהיא תעדיך לינוק מאשר לקבל מוצקים. ממך. בכל אופן. 3. אפשר להמשיל להציע בתקווה שעוד יום יומיים היא תחזור לינוק. לפעמים כשמצוננים אז לא רוצים לינוק. אולי משהוא מתבשל..... בברכה אלן

מנהל פורום הנקה