העדפה פתאומית לשד בצד אחד- מה קורה?

דיון מתוך פורום  הנקה

19/01/2013 | 23:12 | מאת: מור

שלום רב, אני מניקה את בתי בת החודשיים וחצי. עד כה בלי בעיות.יש לי מאז ומתמיד הרבה חלב והיא יונקת מצויין ובדרך כלל רגועה... ביממה האחרונה יש לי כאבים בשד השמאלי. אין לי גודש או חסימה והשד מניב חלב. אך היא משום מה לא רוצה לינוק מהצד הזה ומגלה חוסר שקט כללי.אני מציעה לה את השד השמאלי אך אחרי כמה דקות היא בוכה ואני מעבירה אותה לצד השני. אז היא יונקת עד שהיא מלאה. חשוב לציין כי היא לי ילדתי השלישית ואני ותיקה בענייני הנקה, זה מעולם לא קרה לי עם השניים הקודמים וקשה לי להאמין שזה עניין של תנוחה או זווית הנקה.... באמצע הלילה כשהיא מאוד רעבה ועייפה היא כן יונקת מהשד השמאלי.מה זה יכול להיות? מה עושים?

20/01/2013 | 15:51 | מאת: אלן שיין

היי מור, נראה לי דווקא שזה כן עניין של תנוחה. כל תינוק אחר - שונה זה מזה. ואם את לא נעזרת בכריות לאחר הצמדות התינוקת לפעמים יש מתח ביד החלשה - וזה מורגש על ידי התינוקת. אולי חפשי מפגש של ליגת לה לצ'ה? תוכלי להעזר במדריכות - כמובן קשה להגיד מה בדיוק קורה כאשר אני לא רואה אתכן. תוכלי למצוא את רשימת המפגשים באתר www.lllisrael.org.il או אם תרצי להיגש ם יועצת הנקה מוסכמת תוכלי למצוא באתר של איגוד היועצות: www.iaclc.org.il לחלק מהיועצות הסדר עם כללית בברכה אלן

מנהל פורום הנקה