צריכה את עזרתכן- האם זה ריפלוקס?!

דיון מתוך פורום  הנקה

17/01/2013 | 20:27 | מאת: נעה

אני ממש מיואשת.. צריכה עזרה.. התינוק המתוק שלנו בן 5 חודשים. כבר 3 חודשים בערך סובל מהבעיה הבאה- הוא יונק, מסיים, מרימה אותו לגרעפס. אחרי כמה דקות שיוצא גרעפס אחד -שתיים- שלוש.. שמה בטרמפולינה / לשחק על הרצפה, אחרי כמה זמן שוב בוכה- משהו מציק לו- מרימה לגרעפס- נרגע. וככה הדבר חוזר כל הזמן, אחרי חצי שעה, שעה, שעה וחצי, שעתיים (!!) כל פעם מחדש משהו מציק לו ונפתר רק אחרי ששחרר גרעפס. לפעמים אני רואה שהאוכל עולהלו ומציק לו, הוא לא פולט, ולפעמים אני לא יודעת מה יש.. והוצאת הגרעפס היא לא דבר קל, לפעמים זה יוצא כשאני מרימה אותו ולפעמים צריך עבודה קשה בשביל זה, המון המון על הידיים, טפיחות על הגב וכו'. אני ממש ממש מותשת... מנשה לחפש באינטרנט ולא רואה מצבים כמוני שקשורים ב'גרעפסים', רק פליטות וכו'.. הרופא שהתייעצנו איתו הציע זנטק במינון נמוך ( חצי CC), נתנו קצת ואין שיפור, ואני גם לא כ"כ מתלהבת מזה... מישהי מכירה? שמעה על זה? יש עצות?... בא לי כבר לבכות אני מרגישה שנגמרים לי הכוחות... אשמח לתובנות, המלצות לטיפולים מטפלים תרופות וכו... תודה רבה מראש...

17/01/2013 | 23:25 | מאת: אלן שיין

היי נעה, גם אם זה רפלוקס שהוא לא דבר קל לאבחון - אין הרבה מה לעשות. גראפס זה אוויר. ברגע שמעמידים את התינוק האויר אמור לעלות. כמו במיכל - הנוזל נשאר למטה והאויר עולה. לא צריכים לתפוח בדרך כלל ולא לעבוד כל כך קשה. אולי משהו אחר מציק.? האם תמיד יוצא אויר בסופו של דבר.? לרוב הדברים האלה מסתדרים לאחר 3 חודשים - אבל אם התינוק עדיין סובל אולי כדאי ללכת לגסטרו ילדים? אם זה לא עניין רפואי אולי משהו אחר מסתתר - אפילו לשון קשורה שלא אובחן יכול להשפיע על אופן היניקה - ובלי באמת לראות אתכם אי אפשר לנחש מה מתרחש. כדאי לך לפנות ליועצת הנקה מוסכמת IBCLC לאחר שאת שוללת בעייה רפואית כדי לבדוק מה קורה. ניתן למצוא יועצת מוסמכת באתר של איגוד היועצות : www.iaclc.org.il בהצלחה! אלן

21/01/2013 | 22:38 | מאת: קארין

היי נעה, המקרה שתיארת זהה למקרה שחברתי עוברת עם ביתה כך שאנסה לעזור במידע שאני יודעת. ביתה בת שישה חודשים וסובלת המון זמן , בוכה הרבה ולא יודעים מה הסיבה. לאחר ביקור אצל גסטרולוג בכיר ניתן לה סנטר במינון נמוך פעמיים ביום שלא עזר, כשהם חזרו אליו בדנית הוא פיצל את הכמות לשלוש פעמים ביום ונראהלי שהגדילמאת הכמות. כרגע הילדה הרבה יותר נינוחה ופחות סובלת. גם לה היו הרבה גרפסים אחרי הרבה שעות מהאכלה כולל פליטות. חשוב לציין שהילדה אוכלת מארנה מההתחלה ולא הנקה אם ייש לך שאלות נוספות אשמח לעזור

מנהל פורום הנקה