ירידה בכמות החלב

דיון מתוך פורום  הנקה

16/01/2013 | 19:53 | מאת: יפית

היי אלן, אני מצטערת שאני שואלת המון... בני בן 4.5 חודשים, בסופ''ש האחרון הצטננתי ובעקבות כך יש לי סינוסיטיס, כנראה שלא אכלתי מספיק ולא שתיתי ביום א' וב', מכיוון שכבר ביום א' הרגשתי ירידה בכמות החלב, האם זה קשור גם בעצם זה שהגוף ''חולה'' וחלש? בכל אופן כיצד אני יכולה להגביר את כמות החלב? האם יש לי ברירה אחרת מלבד לתת לו תוספת תמ''ל? תודה רבה יפית רציתי לציין שבשבוע שלפני כן הוא לא הרגיש טוב ובקושי אכל, ואז היתה לי כמות גדולה של חלב, אולי זה קשור?

16/01/2013 | 21:47 | מאת: אלן שיין

היי יפית, נראה לי שזה יותר קשור לזה שהוא היה חולה ולא אכל הרבה. זה מה שמדרדר את התפוקה. כמו7ת החלב תלוי רק בגירוי השדיים - עכשיו הגוף כנראה מגיב. אבל זאת לא בעייה. לא צריכים לתת תוספת. או שאת מיניקה אותו לעיתים יותר קרובות או שואבת. זה מה שיגביר. זה תהליך וכמו שהכמות התדרדרה היא תחזור. אם את מגרה יותר ונותנת לו לינוק יותר. תמיד יש מספיק עבורו. גם אם זה אומר שנותנים לו פחות בכל ארוחה אבל הוא יאכל להשלים את החסר לעיתים יותר קרובות. לאחר מספר ימים זה אמור להסתדר שוב. בהצלחהותרגישי טוב! אלן

17/01/2013 | 15:08 | מאת: יפית

מזל שיש אותך

17/01/2013 | 15:28 | מאת: לירון

אלן שלום, בני כעת בן 6.5 חודשים. עד לאחרונה הוא ינק באופן מלא, פרט לטעימות. אני עובדת בבקרים, כך שכל יום שאבתי כ 400 cc בערך (בבוקר, בעבודה, בצהרים ובלילה... עבודה קשה...). כעת כשאני בעבודה הוא אוכל מנת פירות (ב 9:00 בערך), ובצהרים מרק, כך שאינו מקבל חלב שאוב. למעשה אני מניקה בבוקר (7:00), בצהרים (14:00), אחהצ (16:00), בערב ( 19:00) ובלילה. האם יש סיבה לפחד מירידה בכמות החלב להמשיך לשאוב?...

17/01/2013 | 23:16 | מאת: אלן שיין

היי לירון תינוקות עדיין זקוקים לרוב לחלב. אבל לפי החישוב שלך הוא עדיין מקבל כ-5 ארוחות ביממה. זה בסדר - אבל אם הוא יורד ממספר זה - כדאי לשאוב עוד מנה כדי לתת לו במשך היום. מרק וגם פרות לא מכילים את כל אבות המזון כמו החלב - לכן החלב הוא המרכיב המרכזי עד שיהיו לתינוק כל השיניים וגם אוכל הכל - בשר, גבינות וכו' כדי להשלים את החסר. בראשית הדרך - תינוקות אוכלים את המוצקים כתוספת להנקות ולא במקום. רק לקראת שנה אפשר להתחיל להפחית את כמות החלב ולהחליף הנקה בארוחת מוצקים וזה בתנאי שיש באמת שיניים והוא כבר מסוגל ורוצה לאכול את המוצקים. אין לדאוג אם זה לא בדיוק גיל שנה - כי לכל ילד יש את הזמן המתאים שלו לפי התפתחותו האישית. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה