דלקת בשד

דיון מתוך פורום  הנקה

14/01/2013 | 19:27 | מאת: לילי

שלום רב בני בן חודש , אני מניקה ולפני 4 ימים בעקבות חום וצמרמורות וכאבים בשד השמאלי הלכתי לרופא שנתן לי אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת בשד . (erythromycin ) , אחרי קריאה מרובה הבנתי שאני יכולה להמשיך להניק על אף האנטיביוטיקה ובמקביל לתרופות להורדת חום אני מתפקדת כבר 4 ימים עם חום עולה ויורד בין 38.5 ל 39.5 מעלות השאלה היא אם זה סביר שהחום כל הזמן עולה אחרי יומים וחצי של טיפול באנטיביוטיקה ? בנוסף אני סובלת מסחרחורות ובכל זאת ממשיכה להניק ? מה זה אומר שהחום לא יורד ? שהאנטיביוטיקה לא עוזרת ? והאם המשיך להניק ? אני מפלח דת שאני לא פוגעת בתינוק עם כל כך הרבה תרופות להורדת חום ואנטיביוטיקה במשך 4 ימים הלי הפסקה ...האם זה נשמע סביר ? האם תסמינים נשמעים באמת כמו דלקת בשד ? תוך כמה זמן זה אמור לעבור ? אני פשוט בלחץ ומותשת ,סליחה על ריבוי השאלות ...לא יודעת כבר למי לפנות ...

15/01/2013 | 00:06 | מאת: אלן שיין

היי לילי, אני גם מתחילה לחשוב שאולי יש משהוא אחר שגורם לחום הגוף שלך. אולי וירוס. אבל היות ואני לא רופאה - כדאי לך לחזור לרופא כדי לבדוק מה קורה.......אין כל בעייה להמשיך להיניק - כמובן האלטרנטיבה להנקה הרבה פחות בריאה לתינוק - כי התמ"ל מורכב מחומרים כולל חלב פרה שבכלל לא מומלץ לתת עד אחרי גיל שנה! אז הכמות המזערית של תרופות די בטוחות. ועדיף חלב אם עם קצת תרופות מאשר חלב פרה ועוד חומרים סינטטים. תחזרי לרופא לבדוק למה הטיפול לא מצליח לטפל בבעיה. החלמה מהירה!! אלן

מנהל פורום הנקה