תינוק בן חודשיים אוכל כל שעתיים ומתעצבן בסוף הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

14/01/2013 | 17:54 | מאת: מיכל

שלום, אני אם לתינוק מקסים בן חודשיים, אשר שוקל כבר 7 ק"ג (נולד 4.2 ק"ג). בשבועות האחרונים, ההאכלות (הנקה מלאה) התייצבו במהלך היום לאחת לשעתיים (נדיר מאד שהוא "מושך" אפילו שעתיים וחצי). ראשית, רציתי לשאול - האם זה נורמאלי? איך אפשר לרווח בין ההנקות? (או פשוט לקבל את זה עד שהן תתרווחנה מעצמן). בלילה אגב הוא אוכל בממוצע כל 3 שעות, עד 4-5 בבוקר, אז הוא חוזר ל"משטר" של שעתיים. שנית, תופעה חדשה יחסית - לקראת סוף כל הנקה (אחרי הפסקה או שתיים שאני מרימה אותו לגרפס) הוא מתחיל להתעצבן ממש, מראה סימני אי נוחות, בוכה ולפעמים אפילו צועק, אבל מסרב להיפרד מהפיטמה. במשך דקות ארוכות אני מרימה אותו, הוא מבקש עוד ציצי (פותח את הפה, מחפש...), בוכה, מרימה וחוזר חלילה... מה יכול לגרום לזה? יכול להיות שהוא לא מסיים את הארוחה ובגלל זה אוכל כ"כ סמוך? אגב, הוא לא פולט בכלל ולא נראה שמפריע לו להיות במצב מאוזן (כלומר זה לא נראה כמו ריפלוקס). כמו כן, אחרי כמה דקות הוא נרגע ולא נראה סובל מכאבים. סליחה על ההודעה הארוכה, ותודה רבה על העזרה!

15/01/2013 | 00:02 | מאת: אלן שיין

היי מיכל, אתם כבר חודשיים "על הכביש" וזה שהוא אוכל מספיק ויש לך מספיק חלב אין בכלל ספק. אם התנגדות כמו שאת מתארת נותר רק לראות אתכם. אי אפשר בכלל להתיחס לעניין בלי לראות ולבדוק אותו - ואיך שהוא יונק. כדאי לך לקבוע עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC שתוכלי למצוא באתר של איגוד המקצועי של היועצות: www.iaclc.org.il ממש אי אפשר לנחש בפורום כזה. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה