איך מחזירים ייצור חלב לערב?

דיון מתוך פורום  הנקה

13/01/2013 | 19:55 | מאת: לימור

שלום. אני מניקה אך לא שואבת. ביתי בת 8 חודשים. יובגלל שאני לא שואבת שילבתי סימילאק מידי פעם. בבוקר היא יונקת ובמהלך היום אוכל רגיל. בערב הורגלה לסימילאק עם דייסה כי אמרו לי שיעזור לה לישון. בפועל אין הבדל ורציתי להוריד את הסימילאק בערב אך הגוף כבר לאמייצרחלב בערב והחזה ריק. ולכן גם היא לא מסכימהלינוק. ( מיןהסתם כי איננה) . עכשיו מסתבר שהיא רעבה וצריכה הנקה גם אחהצ אך פרט לבוקר אין לי חלב במהלךהיום.... מה עושים?? איך מחזירים את החלב???

14/01/2013 | 15:29 | מאת: אלן שיין

לשום לימור, אין כמות חלב שיש לבוקר וכמות שיש לרשותך בשעות הערב. אם תגבירי באופן כללי את הכמות הכללית כך יהיה לך יותר לעבר. אבל מן הסתם גם לבוקר. תשאבי ותתני תוספת של חלב אם במקום תמ"ל. זו התחלה טובה =- ותשאבי בתדירות כך שתרגישי תגבור בחלב. אז תוכלי להפסיק בכלל לתת תוספת. אם תבחרי כך.מתן תמ"ל ועוד להוסיף דייסה לזה מאוד מאוד מכביד על המערכות של התינוקת. חבל כי זה רק יכול לשבש את ההנקה ולחבל ביתרון הגדול של היניקה - שגום לתינוקות לאכול רק עד לשובע. ברגע שנותנים בקבוק - שמעביר חלב מהיר מידי - זה גורם לתינוקות לאכול יותר מידי. וכפי שאת רואה לאו דווקא עוזר בשינה וגם יכול לעשות ההפך בכלל הכבדה זו. עוד דרך להגביר היא פשוט להיניק יותר. בגיל הזה המוצקים באים בתור תוספת להנקות רגילות. אם את לא איתה כל היום אז אפשר להשאיר לה בקבוק חלב שאוב. היא רעבה כי מוצקים לא אמורים להחליף את הארוחות חלב האם בשלב זה - עד שהיא יכולה באמת לאכול "כמו גדולה" כשיהיו עוד שיניים לעזור לבצע את פעולת הלעיסה - אם תניקי אותה עוד כמה פעמים זה במקום השאיבה - והיא תחזור להינות מזה. זה תהליך. בהצלחה אלן

14/01/2013 | 19:55 | מאת: לימור

כי עד עכשיו לא שאבתי בכלל כי לא ממש הלך לי. ניסיתי כמה פעמים שהיאהייתה קטנה ובקושי שאב לי ואחר כך לא היה לי בכלללהניק. קניתי כמוסות חילבה של הדס, זה יכול לעזור? הבעיה שהיא לא מוכנהלינוק כי השד ריק לגמרי במהלך היום ורק בבוקר היא יונקת. אני איתה בבית כרגע. אני יודעת שהשאיבה תהיה קשה ולא יצא כלום... השאלה אם חייבים כדי להחזיר את החלב ואם כן אז באיזה אופן? מתי? תודה רבה

מנהל פורום הנקה