סקרנית לדעת

דיון מתוך פורום  הנקה

08/01/2013 | 20:41 | מאת: טלי

ילדתי לפני חמישה חודשים מניקה את הבונבון הנקה מלאה ובמקביל נוטלת סרזט למניעת הריון. עדיין לא קבלתי מחזור ואני סקרנית לדעת האם זה בגלל ההנקה או שהסרזט מונע מחזור... פשוט בקודם שלי לא לקחתי סרזט וקבלתי מחזור חודשיים אחרי הלידה למרות שהנקתי מלא. אודה לתשובתך

09/01/2013 | 13:00 | מאת: אלן שיין

היי טלי, אי אפשר לדעת מה מונע הריון וביוץ - יש נשים שמקבלות מחזור כבר לאחר 6 שבועות ויש שלא מקבלות עד אחרי גמילה מוחלטת. אין הגיון ואין כל ממצא מדעי המעיד על משהוא. היום לא מיניקות מלא ממש למרות שחושבות שכן - ככל שמשתמשים במוצץ מלאכותי זה כבר יכול לשבש את ההגנה. שימוש בבקבוקים מידי פעם גם לעיתים יכולים לבטל את ההגנה. כשאומרים שהנקה מלאה מונעת הריון - מתכוונים להנקה בלעדית - ללא שימוש אפילו פעם בבקבוקים ותמ"ל - וגם ישנים יחד כך שמיניקות את רוב הלילה........ לכן - היום זה נדיר שמיניקות "מלא" במובן הזה. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה