הנקה ואתופן

דיון מתוך פורום  הנקה

08/01/2013 | 18:19 | מאת: דנה

שלום רב, אני אימא לתינוק בן שבועיים וחצי. מניקה חלקית עם תוספות בגלל ירידה במשקל. סובלת מדלקות בגידי האגודל והומלץ לי טיפול תרופתי באתופן XL. לדברי הרופא חובה להפסיק הנקה. האם באמת חובה? האם ההפסקה למשך כ10 ימים תשפיע על ההנקה ותייבש את החלב?האם אוכל להמשיך להניק? מה ממולץ לעשות???? אני שוקלת בלי סוף את יתרונות ההנקה אל מול התפקוד היומיומי שלי שנפגע מאוד בעקבות הדלקת.. אשמח לייעוץ.תודה מראש!

08/01/2013 | 18:33 | מאת: אלן שיין

היי דנה, יש כמה דברים - א) יש אפשרות לבדוק אם מותר להיניק עם התרופה הזאת באחד המרכזים למידע על תרופות בזמן ההריון וההנקה: 1. בילינסון: 03-937-6911 2. אסף הרופא: 08-977-9309 רוב התרופות בסדר עם ההנקה אבל חייבים לבדוק. בלי השם בלועזית אנני יכולה לבדוק ויש כמה שמות לתרופה אחד - אז לא תמיד מופיע בשם שכתוב. ב) אם התינוק לא עולה (קשה לדעת אם הייתה רק שקילה אחת כי הוא נשקל במשקלים שונים) אז זה לא תמיד בגלל חוסר חלב. אולי הוא לא אוכל מספיק. את מייצרת על פי הצורך שלו. ככל שאת מיניקה יותר - יש יותר חלב. כדאי להפגש עם יועצת הנקה מוסכמת IBCLC כדי לבחון מה בדיוק הבעייה. לרוב זה לא אצל האם. אז גם אם את צריכה לתת לו תוספת זה יכול להיות ועדיף שיהיה מחלב אם. כך את שומרת על התפוקה. כל פעם שנותנים בקבוק עם פורמולה - זה מה שמדרדר את התפוקה. בכל אופן מצאתי ATROFEN - ואם זה זה - מותר. אבל אם לא זה אז כדאי שתבררי עם השם המדוייק. תוכלי להעזר ביועצת הנקה מוסכמת IBCLC שתוכלי למצוא באתר של איגוד היועצות: www.iaclc.org.il בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה