הנקה בשבוע הראשון

דיון מתוך פורום  הנקה

20/12/2012 | 15:42 | מאת: שלומית

בתי היא בת 6 ימים. יונקת בלבד. השתחררה מבי"ח 2.725. לפני יומיים היה יום מאוד קשה שבו התעוררה כל הזמן ונרדמה חזרה רק עם הנקה (כשנרדמה הייתה ממשיכה לישון רק אם מחזיקים אותה על הידיים. כשמניחים - מתעוררת לאחר 2 דקות). אתמול היה שיפור קל והלילה ישנה קצת יותר טוב. אתמול עשתה קקי 3 פעמים, אבל היום עשתה רק ב-5:30 בבוקר ומאז רק הרבה פיפי. בכל הנקה היום היא נרדמת לאחר כמה דקות ומתנתקת בעצמה כשהיא רק חצי ישנה ואני מניחה אותה והיא מתעוררת ורק כך היא ממשיכה לינוק (אני נותנת את אותו הצד רק בשביל להגיע לחלב השומני, כך שהיא אוכלת כל פעם רק מצד אחד). גם אז זה רק למספר דקות. מה עליי לעשות? להעיר אותה יותר? להתעקש איתה יותר על הנקה ממושכת? ויזום יותר הנקות? לשאוב? אשמח לכל עצה שתהיה.

20/12/2012 | 18:36 | מאת: אלן שיין

היי שלומית, אלה ימים ראשוניים לחייה. צריכים לתת לה קצת זמן להתרגל למציאות החדשה שלה. לא פלא שהיא רוצה על הידיים כי למשך 9 החודשים האחרונים חיממת אותה טוב טוב בלי שתבקש טובות. עכשיו פלטנו אותה החוצה ומופתעים שהיא רוצה כל הזמן את חום הגוף. זה טבעי. לא הכל עניין של אוכל. יש לנו ספרון שכתבנו שעוזר לסנן דעות סותרות ומגוונות (כל אחת אומרת משהוא אחר) וגם נותן לך את ההמלצות ההכי עדכניות לגבי ההנקה בתקופה ראשונית זו. כל עוד היא לא בוכה על השד - לא נראה לי שיש בעייה כמותית. זה שהיא תמיד נרדמת זה אמור להשתנות בימים הקרובים ואם לא אז כדאי לך לקבוע עם יועצת הנקה מוסכמת IBCLC. גם תנוחות יכולות לעזור וגם אפשר לבחון כמה היא באמת מקבלת כשיונקת. כל עוד יש לה הרבה פיפי - ולפחות יציאה אחת ביממה הכל יכול להיות בסדר - אבל שוב - בלי לראות אתכם אנני יכולה לקבוע בוודאות. תוכלי למצוא יוצעת הנקה מוסמכת באתר של האיגוד של היועצות: www.iaclc.org.il יש אצל חלק מהן הסדר עם כללית מושלם. אם את מאזור המרכז יש את מלהיב - הדר יוסף - עם הסדר כזה. ימי קליניקה ב- ו-ה.את יכולה גם להזמין את הספרון. אם את הולכת לשם ליעוץ את מקבלת אותו מתנה. סבלנות, התמדה ואורך רוח. הבנה לשינוי הגדול שחל עליה. והכל מסתדר בסוף. לאט לאט. אם היא באמת לא מתעוררת אז כדאי לשאוב ולתת אבל השאיבה וגם מתן בקבוקים יכולים גם לשבש. אז כדאי ללכת ליעוץ לפני שאת הולכת על שאיבות שהן מעצמן מעייפות - בברכה אלן

מנהל פורום הנקה