מיעוט בצינורוית

דיון מתוך פורום  הנקה

19/12/2012 | 21:35 | מאת: נגה

חברה שלי מתקשה להניק עקב סתימה בצינורות, שנגרמה מכך שהתינוק לא אחז טוב את הפיטמה בימים הראשונים, החלב שנוצר הצטבר ונתקע ואף כמעט נוצרה דלקת. בבדיקה אצל גניקולוג התברר שיש לה מיעוט בצינוריות, ויועצת הנקה המליצה לה להניק בכל זאת פעם-פעמיים ביום. האם יש סיכוי שההנקה תמשיך? מה את יודעת מנסיונך במקרה כזה?

20/12/2012 | 00:01 | מאת: אלן שיין

שלום נגה. פעם הראשונה שאני שומעת את זה. לא נשמע לי הכי הגיוני - או שהיתה התפתחות השדיים בזמן הבגרות או שלא. אם השדיים בגודל ביננו סביר להניח שהכל תקין. גם אם שד אחד נפגע אז אין כל סיבה שהשד השני לא יניב מספיק חלב עבור התינוק. אם יש חלב אז יש חלב וכמובן קצת חלב אם יותר טוב מלא להיניק. גם תלוי במוטיבציה של האם - כי יש אפשרות להיניק עם צינורית שמעביר תוספת אם באמת יש בעייה כזו. בכל אופן בלי לראות ולבחון בעצמי קשה להבין מה קורה שם. בברכה אלן

21/12/2012 | 22:52 | מאת: נגה

הממצא נצפה באולטרסאונד של רופא נשים, וזה בשני השדיים. ממש אין לה בעיית מוטיבציה. הומלץ לה להניק פעמיים ביום, כי זה יכול להשתפר עם הזמן, וגם להכין את השד להנקה של הילד הבא. האם את יכולה להוסיף מנסיונך, אם את מכירה את הבעיה? תודה על המענה המיקצועי והטוב, אני נעזרת בפורום שלך כל הזמן

מנהלי פורום הנקה