חלב מופשר מעופש

דיון מתוך פורום  הנקה

19/12/2012 | 17:29 | מאת: נגה

יש לי שקיות חלב שהקפאתי מסוף ספטמבר ועד אמצע אוקטובר, ובעת ההפשרה |(בימים האחרונים) טעמן מעופש, כאילו שהן מאוד ישנות. השקיות המופשרות מאמצע ספט' היו בסדר. מה יכולה להיות הסיבה? אני רוצה לציין שאני נוטלת פרדניזון 2.5 מ"ג ביום מזה 20 שנה, ובהנקה לא ראיתי שיש לזה השפעה. אני מניקה מלא ובהיעדרי לצורך עבודה יש שימוש בחלב שאוב טרי ובתוספת למקרה הצורך של חלב מופשר. מה יכולה להיות הסיבה? לא ראיתי שזה משפיע על התינוק בלקיחת החלב, אך אני כמובן לא רוצה להזיק לו. אם החלב לא טוב אצטרך לזרוק כ-20 מנות קפואות שעליהן שקדתי וגם כך שכמויות של שאיבה אינן גדולות. מה לעשות?

19/12/2012 | 23:53 | מאת: אלן שיין

היי נגה, לדעתי הם באמת מיושנות. אם הקפאת במקפיא של המקרר ולא בהקפאה עמוקה - הוא מחזיק כחודשיים שלושה - תלוי במה מקפיעים - איזה שקיות? יש שקיות כמו מדלה, רימיינד, שהם עמידות ומיועדות להקפאה לעורך זמן ויש כמו פלייטקס שמיועות להקפאה עד שבועים . זה לא מדע מדוייק לכן אני לא הייתי סומכת על הטריות. גם אם בספטמבר הקפאת הוא כבר מגיע לתאריך הסופי. אם יש לך קושי לשאוב - אז תוכלי תמיד להגביר על ידי עוד שאיבות. זה לא כמות סטטי אלא דינמי שתגדל עם הגירוי. בהצלחה אלן

20/12/2012 | 08:53 | מאת: נגה

אכן הקפאתי במקפיא של המקרר, אך בשקיות של מדלה. עם זאת, בדקנו גם שקיות מאמצע אוקטובר וגם הן היו מעופשות. האם מעופשות מעידה על חוסר טריות או אולי יש השפעה מהמגע עם השקית? כואב לי כל כך לזרוק, לשאוב זה לא פשוט במקביל להנקה מלאה, מה גם שבעבודה אין לי זמן לשאוב.

מנהל פורום הנקה