בעיה בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

19/12/2012 | 17:25 | מאת: לימור

ילדתי לפני חודש וחצי את הילד השני שלי (את הראשון הנקתי עד גיל שנה ו-7 חודשים, הנקה בלבד ללא תרכובות מזון) עד עכשיו הכל הלך חלק אבל הבעיה היא שפתאום השדיים שלי ריקים ואין מספיק חלב, התינוק יונק ומתעצבן ואני מנסה להרגיע אותו בכל מיני דרכים אבל אין חלב, גם שאני שואבת יוצא ממש מעט.. אני לוקחת חלב רב ועכשיו קניתי מאמי מילק אבל זה לא עוזר.. מה לעשות? אני ממש לא רוצה לתת לו סימילאק. קראתי פה שרשמתם לבנות שאין דבר כזה שאין חלב אבל עובדה שאין לי חלב והתינוק שלי מנסה לינוק ולא יוצא לו מספיק. אשמח לתשובה מהירה...

19/12/2012 | 23:49 | מאת: אלן שיין

היי לימור אם אין מספיק חלב זה אומר שהתינוק לא אוכל מספיק. את מייצרת על פי כמה ואיך שהוא יונק. אולי יש לו לשון קשורה - ונראה כאילו יונק ולא יכול ולא מסוגל. ? כדאי לבדוק את זה. תשאבי המון ותראי אם זה עוזר - ואם כן אז עוד יותר מראה שהוא לא עושה את העבודה. אם הוא עולה במשקל בצורה תקינה אז יש באמת חלב למרות שאת מרגישה שהשדיים לא מלאים. זה לא תמיד סימן שיש או אין חלב. אם לא שקלת אותו עדיין - רוצי לטיפת חלב. אם הוא לא אוכל כמו שצריך זה לשון קשורה או פטרייה. תקבעי עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC - תוכלי למצוא באתר של האיגוד המקצועי של היועצות: www.iaclc.org.il בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה