כאבים בפיטמה

דיון מתוך פורום  הנקה

18/12/2012 | 19:22 | מאת: חני

שלום, יש לי תינוק בן חודשיים וחצי. עד לא מזמן הכל היה בסדר. לפני כשבוע וחצי התחילו לי כאבים בפיטמה במיוחד בזמן תפיסה ואחרי, וראיתי שיש אדמומיות וקצת קילופים מסביב. חברה שהיא אחות אמרה שכנראה זו פטריה ושמתי משחה לפטרת. שמתי גם משחת רפאל. הכל עבר והיה כמעט שבוע ללא כאבים ועכשיו פתאום שוב, רק כואב לי בצד שמאל בפיטמה כשהוא תופס, וגם כל הזמן- דקירות בשד מבפנים. מה לעשות? תודה תודה

18/12/2012 | 23:16 | מאת: אלן שיין

היי חני, אם יש לך פטרייה אז זה מתחיל בפה של התינוק. ואם יש לו שכבה לבנה זה סימן ראשון שיש לו. חייבים טיפול בו זמנית בפה של התינוק ובפיטמות כי זה עובר מהפה לפיטמות וחזרה לפה. לכן הטיפול חייב להיות בו זמנית וגם לפחות שבוע מעבר למועד בו נעלם הסימנים הויזואליים. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה