גודש בשדיים והשתלת סיליקון

דיון מתוך פורום  הנקה

09/12/2012 | 16:31 | מאת: ליאת

אני 6 ימים לאחר לידה ולקיחת כדורי ייבוש החלב בטווח של 24 שיעית מהלידה. היום קמתי עם גודש בחזה אשר נפוח וכואב. מה לעשות? אני לא יכולה לשאוב/ להניק לאור השתלת סיליקון שעברתי.

09/12/2012 | 18:18 | מאת: אלן שיין

היי ליאת, מי אמר לך שאת לא יכולה להיניק. אין כל סיבה לא להיניק. זה כמובן אם תרצי. את לא הראשונה לעבור ניתוח ויותר קל לפענים להיניק לאחר הגדלה מאשר הקטנה. אם יש גודש יש חלב. עכשיו תתחילי להיניק או לשאוב כדי להקל את הגודש. אחרת זה עלול להסתבך. אין כל בעייה אלא אם יש דברים שלא כתבת כאן. אבל זו הפעם הראשונה שאני שומעת שאי אפשר להיניק לאחר שתל סיליקון. הכדורים מפסיקים את הייצור אבל זה בהחלט הפיך. ההנקה יכולה להקל את הגודש גם אם תחליטי לא להיניק בסוף אבל התינוק יזכה בכמה שהוא יזכה - גם חום גוף החיוני וכמובן חלב אם- וזה יקל עליך. ואם לא תרצי להמשיך אז תפסיקי ברגע שאת מרגישה שאין כבר גודש או כאבים. תמשיכי לתת תמ"ל ובקבוקים כרגיל לאחר היניקה כל כמה דקות. בברכה אלן

11/12/2012 | 11:41 | מאת: ליאת

אלן, תודה על המענה. הניתוח נעשה כבר לפני 15 שנה בשיטה של מעל השריר ונמסר לי בזמנו כי אני לא יוכל להניק הן לאור מבנה השד שלי שבגללו נערך הניתוח והן בגלל הניתוח עצמו. למיטב ידיעתי אין לי אפשרות פיזית להניק בכלל לכן האופציה של ההנקה/שאיבה אינה רלוונטית. האם יש דרך להיפטר מהגודש ללא שאיבה או הנקה? האם כדאי לקחת פעם נוספת את כדורי הייבוש?

12/12/2012 | 10:28 | מאת: אלן שיין

היי ליאת, ממה שאני יודעת וגם היום קראתי עוד באינטרנט כדי לעזור לך, אין כל איסור על הנקה והשתלות. אם תהיה הצלחה או לא זו שאלה אחרת. אבל אין כל סכנה ממה שאני קראתי למשל בכתבה הזאת: http://abcnews.go.com/Health/Parenting/story?id=8456137 אבל לדעתי כדאי לך לדבר עם מנתח אחר שמבצע. זה שאולי יש פחות צינוריות או אין להם מקום לתקד יכול להשפיע על הנקה בלעדית אבל כדי לשחרר את הגודש - אם את לוחצת ורואה שהחלב יוצא - לדעתי כדאי. מלבד זה עוד כדורים לדעתי לא יעזרו. הם עוצרים את היצירה ואת התהליך אך לא פותרים גודש שקיים. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה