שד מרוקן

דיון מתוך פורום  הנקה

07/12/2012 | 00:23 | מאת: עדי

שלום יש לי תינוקת בת 3 שבועות. יונקת כל שלוש שעות. כשהחזה גדוש ומלא היא יונקת מצוין. כשהשד מרוקן היא לא רוצה לינוק (היא בוודאות רעבה). 1. האם כשהשד מרוקן התינוק נדרש להתאמץ יותר כדי לינוק? (ואז אולי התינוקת שלי מתעצלת לינוק) 2. כיצד יתכן שבשעות מסוימות ביום החזה שלי מתמלא בגודש תוך שעתיים-שלוש ובחלקים אחרים ביום הוא מרוקן לגמרי (למרות שהאינטרוולים של ההנקה זהים לאורך יום) 3. מה אפשר לעשות כדי שתינק גם שהשד שלי מרוקן? אציין כי כשאני לוחצת על החזה עם היד אכן יוצא חלב תודה רבה!!

07/12/2012 | 15:16 | מאת: אלן שיין

שלום עדי, בדרך כלל זה בשעות הערב כשיש תחושה שהשד "ריק". כפי שאת רואה הוא לא ממש ריק אבל כמובן יש קצב יותר איטי כתוצאה מזה. יש תינוקות שמתרגלים לקצב המהיר - אבל המצב הוא מאוד דינמי - ומשתנה מיום ליום ושבוע לשבוע. יהיה איזון בהמשך. אם את מיניקה רק משד אחד זה אחד סיבות שיש פחות חלב. ההמלצה היא להיניק משני הצדדים בכל הנקה. הפסקה - החתלה באמצע לא מיד להציע כי כמובן היא לא תרצה. בכל אופן יש ספרון הדרכה שכדאי לרכוש עם כל ההמלצות והביסוס המדעי להמלצות אלה - אפשר להזמין 03-6472411. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה