הפסקת הנקה לילדה מעל גיל שנה

דיון מתוך פורום  הנקה

04/12/2012 | 21:58 | מאת: מיכל

ערב טוב, אני מניקה את בתי כבר שנה וחודשיים. ואני מעוניינת להפסיק להניק. אציין כמה עובדות חשובות: בתי אינה משתמשת במוצץ. המוצץ והמרגיע שלה זו הפיטמה וההנקה באמצעותם היא נרדמת נרגעת.כמו כן, הוספתי לבעיה את הלינה המשותפת היא נרדמת לצדי ובלילה מדי פעםנצמדת לפיטמה וממשיכה לישון. אני מודעת לכך שעשיתי את כל הטעויות האפשריות ונסחפתי ללא גבולות. השאלה איך מכאן ממשיכים וכיצד אפסיק להניק? והאם באותה ההזדמנות לשים אותה לישון במיטה שלה (שם היא ישנה במשך היום).מודה לכן על האפשרות לשאול שאלה תודה מיכל

05/12/2012 | 11:56 | מאת: אלן שיין

היי מיכל, אולי אני לא הכתובת כי אנני רואה בהנהלות הדברים אלא כדרך הכי טבעית ונכונה שיש!! א) צורך במוצץ קיים אצל תנוקות שלא זוכים לינוק כי ההנקה היא המענה הטבעית לייצר זה. הייצר נברא אצל יונקים מכל הסוגים כדי שידעו לינוק משד אימם. ב) ייצר הזה נעלם באיזה שהוא נועד בין 6 חודשים עד גיל שנה כך שענית לה - ואין לה צורך בתחליף מלאכותי כלשהו. אבל כמו כל דבר היא התרגלה לינוק כדי להרדם וזו גם דרך טבעית יחד עם שינה משותפת לקדם ולעודד התפצחות רגשית וגופנית כאחד. אז אנני רואה כל דבר שדומה ל"טעות". היא עדיין קטנה והדברים מן הסתם ישתנו יחד עם יכולתה לשרוד "לבד".לקחת לה גם את המיקום החם ואוהב - ובו זמנית לקחת לה הדבר הכי משמעותי לה נראה לי לא במקום. אין לקטנים כלים להתמודד עם השינויים האלה - כי רמת ההתפתחות השכלית לא מאפשרת להם להין היגיון או עייפות האם או האב!!! יגיע הזמן הטבעי שכבר אפשר לנהל את הפעילות והתוצאה שלה באופן הגיוני ורציונלי אבל עדיין מוקדם. לא יודעת מי גורם לך לחשוב שעשית טעויות אבל ללכת לפי האינסטינקט הבריא שלך - שאת עושה עד כה זה דבר הכי בונה והכי נכון לענות על צרכיה האינדבידואליים של ביתך. אל תתני ל"מומחים" לשכנע אותך אחרת. אתם המומחים של התינוקת שלכם. תמשיכי ללכת לפי האינסטינקט הבריא שלך! אלן

מנהל פורום הנקה