התגברות בכי בגיל 4.5 חודשים

דיון מתוך פורום  הנקה

25/11/2012 | 15:48 | מאת: Inbal

שלום שמי ענבל ובני בן 4.5 חודשים. הוא יונק ולאחרונה התחלתי לתת לו תוספת סימילק לפני השינה כדי שישן כול הלילה. שבוע שעבר חזרנו מנסיעת עבודה בסין למשך חודש וחצי בני היה בגט לג וביומים האחרונים אחרי שהגט לג הסתדר הוא מתעורר הרבה יותר בלילה ובבכי היסטרי כמו שמעולם לא עשה, בנוסף בכול פעם שאני זזה מלידו הוא בוכה. חשוב לציין שבמשך החודש וחצי היה צמוד אלי ורק אלי ולאביו ואף ישן איתנו במיטה, כרגע חזר למיטתו. הוא רוצה הרבה על הידיים, אני אף פעם לא מרימה כול הזמן הוא תמיד על הרצפה משחק ואם מיילל אני מתיישבת לידו על הרצפה ומשחקת איתו. גם התחלתי לתת לו טעימות של אוכל שמזה הוא נראה מרוצה. אני מתלבטת אם להעביר אותי לחדר שלו או לא וחושבת כמה להתעקש איתו על הבכי. אשמח אם תעזרו לי להבין מה השתנה ומה עלי לעשות.

26/11/2012 | 12:58 | מאת: אלן שיין

היי ענבל, הוא בן אדם - עם רגשות. הוא גם רק בן 4.5 חודשים!!!!! המקום הטבעי לתינוק להיות זה צמוד לאימא. זה לא דבר נדיר, וזה לא בקשה מופרזת - זה עניין של השרדות. שכבת אותו 9 חודשים במקום אחד - חמים ונעים - בו הוא לא היה צריך לבקש טובות - שתחבקי אותו. הוא בסך הכל 4 חודשים בחוץ ולמע לא לחבק ולקרב אותו? מי אמר לך שאסור? אין דבר כזה יותר מידי על הידיים בגילאים האלה. זה מה שבונה את האישיות שלו - הביסוס הרגשי - הוא לומד כך שאפשר לסמוך - ולא יאכזבו אותו. אין לו כלים אחרים כדי להתמודד עם האתגרים הרבים שיש בעולם החדש שלו. תוסיפי לזה גם שינויים ודברים מפחידים כמו טיסות ומקום זה. כמה זמן לוקח לכם להתרגל למצבים חדשים ומאתגרים? עיר חדשה? עבודה חדשה? בית חדש? תוסיפי לזה את החוסר בשלות וחוסר בכלים אצל התינוק וזה לא מעט....... אני לא כך כך מבינה למה אתם מתנגדים לעזור לו. מתן פורמולה כדי שהוא "ישן כל הלילה" גם זה דבר שרק מקשה עליו. החלב פרה הוא כבד לו - זה מכניס אותם עמנם אולי לשינה עמוקה יותר אבל זה לא דבר שהוא בריא לו. יש מחקרים שמעידים על פחות מקרים אצל יונקים של מוות בעריסה - בגלל האופי של השינה של יונקים שמסוגלים להתעורר ביתר קלות אם אכן יש כשל מערכתית. אז למה דווקא להכביד עליו? תזרמי איתו - תחבקי אותו - אנחנו לא שונים מיונקים אחרים שמתכרבלים עם התינוקות שלהם עד "עצמאות" אצלנו התקופה פשוט יותר ארוכה. הוא תינוק - הוא בן אדם. הוא לא יבכה אם אתם אוספים אותו בידיים כדי להרגיעו. אין כל סיבה להכניס אותו למתחים - זה צורך פיזיולוגי - חום גוף. אני מבקשת את סליחתך - אבל שאלת אותי. לא בכוונתי להפחיד אותכם אבל הטבע דואג לנו ומגן עלינו. ועליו. כדאי לך לרכוש את ספרון שלנו "הנקה-להעניק מהרגע הראשון" שמסביר את כל זה יותר לעומק. אפשר בטל להזמין - 03-6472411 בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה