יונקת בלבד

דיון מתוך פורום  הנקה

13/11/2012 | 11:41 | מאת: דנה

ום, בתי בת שנה- אני אתה בבית והכל מתנהל כשורה (טפו טפו) אך ישנה בעיה אחת- היא אינה מוכנה לאכול -- היא יונקת בלבד- נמצאת באחוזונים גבוהים במשקל ובגובה, מדברת, חכמה ומתפתחת מהיר יחסית לגילה- אך אינה מוכנה לאכול- רק לינוק ( אני מציעה לה 3 ארוחות ביום- היא אוכלת מעט מאוד מכל ארוחה 2-3 ביסים)*. מאוד קשה לי להפסיק להניק כרגע מאוד נעים לנו וכיף- ובעוד 3 חודשים תכנס לגן ואז אני יודעת שכבר לא תינק- השאלה היא האם כדאי "לרדוף אחריה" יותר - עד שתאכל - או להשאיר את המצב כך עד שמכורח הנסיבות היא תתחילך לאכול ( האחות בטיפת חלב ממש צעקה עלי בגלל המצב) , תודה

14/11/2012 | 08:45 | מאת: אלן שיין

היי דנה, אחות לא אמורה לצעוק על אף אחת. במיוחד אימא שמגדלת את הילדה הכי טוב שהיא יודעת וגם מקבלת תוצאות של בריאות וצמיחה תקינה. !!! כל ילד רוצה לאכול במוקדם או מאוחר. ואם לא יש באמת בעייה. הנקה יניקה - זה אוכל לכל דבר. אבל צריכים כמו שאת עושה להציע לה מוצקים. לא בקערה - לא מעוכה - אלא חתיכות רכות - שהיא יכולה לקחת לבד. זה חלק מהעצמאות שמובילה לגמילה. אבל רחוק היום של גמילה טוטלית. אין לעשות "טרור" מאוכל. אחרת באמת תהיה לה בעייה באוכל!! אולי אפשר להגביל את ההנקות - ל-5 פעמים - ודווקא להציע את המוצקים קצת אחרי ההנקה כשהיא נינוחה ורגועה. תראי אם תסכים. הכל עניין של מוכנות מערכתית אצל תינוקות. צריכים להינות מהמרקמים השונים וגם צריכים שיניים כדי ללעוס. אם היא נולדה לפני הזמן אז בדרך כלל הזמן ה"מתאים" מתעכב. תמשיכי להציע. רק כמה חתיכות על הצלחת או על המגש כל פעם אחרת זה נראה באמת יותר מידי. והיא תזרוק. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה