שאלה לגבי הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

06/11/2012 | 17:19 | מאת: נטע

הבת שלי בת חודש וחצי הנקתי אותה בימים הראשונים בשילוב מטרנה ולאחר מספר ימים הפסקתי ועברתי למשאבה בגלל כאבים חזקים ופטמות פצועות היא לא הייתה מקבלת הרבה חלב אם אבל ממה שיצא הייתי נותנת לה בערך 90 ליום הרוב זה היה מטרנה כי לא היה יוצא לי הרבה בשאיבה ולא ידעתי שלא כדאי לתת בקבוקים בהתחלה לאחרונה חזרתי להניק אותה מהשד לפעמים היא עצבנית ולפעמים מתנתקת אבל כשאני מחזירה אותה היא תופסת את הפטמה אני מניקה בערך רבע שעה עשרים דקות ונותנת לה סימילאק כי היא לא שובעת וכבר רגילה לבקבוק השאלה שלי האם זה מאוחר מדי להנקה בגלל שכבר התרגלה לבקבוק האם כדאי להניק וגם לתת לה מטרנה כי היא לא שובעת מההנקה וגם בימים הראשונים זה היה ככה בנוסף האם כדאי לקחת משהו כדי להגביר את החלב כי אני חושבת שאין לי כל כך הרבה ואולי גם בגלל זה היא לא שובעת אשמח לייעוץ

07/11/2012 | 00:23 | מאת: אלן שיין

היי נטע, אפשר תמיד לחזור להנקה מלאה - אבל זה מצריך מאמץ גדול בשלב זה. הדבר היחידי שיגביר את תפוקת החלב היא גירוי לשדיים - או בהנקה ישירה או בשאיבה. ככל שאת מגבירה ונותנת לה תוספות של החלב שלך - להחליף לאט לאט את המטרנה כך תוכלי לחזור ולהיניק. היא עדיין מוכנה לינוק שזה יתרון גדול. תשאבי ותתני וכמובן תניקי מסביב לשעון למספר ימים. כל עוד היא רגועה על השד ומסכימה - זה יהיה לך יותר קל. כל עוד את מגבירה את כמות החלב על ידי שאיבות כך היא תסכים יותר. וכך הלאה. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה