זמן הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

06/11/2012 | 08:12 | מאת: עינת

האם זה הגיוני שתינוק בן חודשים וחצי מסיים לינוק אחרי רבע שעה עשרים דקות זה מה שקורה לי לאחרונה ואני מרגישה שהוא פחות רגוע וכמעט ולא ישן במהלך היום אני צריכה להרדים אותו אחרי מאמצים רבים כשהוא נרדם מתעורר אחרי חצי שעה והקקי שלו ביום וחצי האחרונים ירקרק

06/11/2012 | 09:52 | מאת: עינת

אני גם לוקחת כדורי חילבה להגביר את כמות החלב כי לא היה לי מספיק בשד אחד האם אולי זה משפיע על צבע הקקי?

06/11/2012 | 12:04 | מאת: אלן שיין

היי עינת, הצבע בהחלט יכול להיות מושפע על ידי משהוא שאת אוכלת כולל כמוסות של חילבה אבל לא בהכרך. לגבי החילבה - אם יש לך מחסור רק בצד אחד זה אומר שאין לך מחסור אלא חוסר תפוקה בצד אחד שזה יכול לקות כשמיניקות רק מצד אחד בכל הנקה. (ההמלצה היא להיניק משניהם בכל הנקה) אז לדעתי החילבה מיותר. עדיף רק לשאוב או להיניק יותר מהצד שמפיק פחות . כל שד הוא כאילו בית חרושת בנפרד - פועל באופן עצמאי. אני לא כל כך מבינה את השאלה - אם את שואלת האם 15 -20 דקות הם מספיק? אז כן. יש תינוקות שאפילו מסיימים תוך 10 דקות בלבד. מה שמראה אם אכן הכל תקין הוא עלייה תקינה של בערך 200 גרם לשבוע. אם את לא שוקלת אותו אז כדאי שתתחילי כדי לוודא שהוא בסדר עם הזמנים האלה. הם לומדים ליעל את היניקה כך שזה דווקא מצב אידיאלי. אבל לאחר סיום שד אחד - רצוי לעשות הפסקה עם החתלה - כדי להעיר אותו - ורק אחרי שהוא ערני וגם מבקש שוב - רק אז להציע צד שני. זה גם יגביר את הכמות באופן משמעותי. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה