הפסקת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

04/11/2012 | 00:52 | מאת: ענת

בני בן שנה ועשרה חודשים ועד לפני שבוע ינק בן פעמיים לשלוש פעמים ביום. כבר שבוע שאינני מניקה אותו. הבעיה היא שעדיין יש גודש, ועדיין אני מרגישה שיש חלב, ועדיין כואב לי. מה לעשות? והאם זה נורמאלי שאחרי שבוע בלי הנקה עדיין יש חלב? תודה מראש

04/11/2012 | 06:48 | מאת: אלן שיין

שלום ענת, אם יש גודש, זה סימן שהתהליך הגמילה היה קצר מידי -זה אמור להתרחש באמת באופן הדרגתי ביותר. החלב לא נפסק תוך שבוע וגם לא תוך חודש. כדאי לנסות לשאוב עד הקלה. שוב לתת לזה קצת זמן אם לא מתפתח גודש ושוב לשאוב אם יש צורך. יום כן יום לא. יומיים לא יום כן וכך הלאה. זה שונה אצל כל אחת ואחת כך שרצוי ללכת לפי המרגש בשדיים. זה יכול לקחת חודשים עד שאין בכלל סימן של חלב - אבל לא אמורים להרגיש שיש עדיין חלב בשלב זה. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה