הנקה לבן חודש

דיון מתוך פורום  הנקה

28/10/2012 | 10:28 | מאת: מיקי

שלום אני אמא בפעם הראשונה :) ילדתי לפני חודש. בהתחלה בני היה יונק ומידי פעם הוספתי לו מטרנה. הוא התרגל למטרנה ולא מוכן לינוק יותר מזה שבועיים וחצי.. ויתרתי לו והפסקתי לנסות כי בכל פעם שאני מנסה להניק אותו הוא מתעצבן ונהיה מתוסכל.. אני גם לא ממש הקפדתי על שאיבה (למרות שעדיין יש לי חלב- החזה לא גדוש אבל בליחצה על הפטמה יש חלב..) אפשר עדיין להציל את המצב? אני ממש רוצה להניק, השאלה היא אם לא מאוחר מידי...

28/10/2012 | 17:50 | מאת: אלן שיין

היי מיקי, ממש לא אבוד. אבל מצרים תיקון. בתיאוריה - עליך להתחיל לשאוב ולאט לאט להחליף את כל התמ"ל בחלב אם. ברגע שאת יכולה לספק לו את כל צרכיו - אז אפשר לנסות לשכנע אותו לחזור לשד. יש כמה טריקים אצלנו - אבל רצוי לעשות את זה בעזרת אשת מקצוע שמנוסה בלהחזיר תינוקות לשד. חודש זה בהחלט לא מאוחר מידי. גם ממליצה לנסות בלילות להיניק אותו - אולי חצי ישנון יסכים. וזה יהיה מעולה וגם לא תצרכי לשאוב בלילה אם הוא ינק. כל זה בליוי יועצת הנקה יעזור לך - יעודד אותך ויכוון אותך לגבי ההתקדמות. תוכלי למצוא יועצת הנקה מוסכמת IBCLC באתר של האיגוד של היועצות בארץ: www.iaclc.org.il בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה