כאב בפטמה

דיון מתוך פורום  הנקה

27/10/2012 | 20:06 | מאת: אילת

ילדתי לפני כמעט חודש, בשבוע האחרון התחיל לי כאב בפטמה הימנית. נפגשתי עם יועצת הנקה והיא אמרה שביתי לא תופסת את הפטמה בצורה טובה ולכן נוצר הגירוי והכאב. אני מאוד משתדלת להקפיד על צורת ההנקה ועל תפיסה של העטרה ולא הפטמה בלבד אך עדיין לא הולך בקלות והפטמות שלי, בעיקר הימינית, פצועה וכואבת. כל הנקה ממש הופכת לסבל לשתינו. אשמח להמלצות איך להקל על המצב שנוצר תודה

28/10/2012 | 17:47 | מאת: אלן שיין

היי אילת, יש כמה דברים שאפשר לשפר.....ואני לא יודעת אצל מי היית אבל גם יש יועצות שחושבות שצריכים להחזיק את התינוק ביד הנגדית. אני מצאתי לנכון שזה לא הדרך וגם יכול להיות הגורם לבעיות בכלל. אין התאמה בצורה הזאת בין פה התינוק והיכן הפיטמה שלך מונחת באופן טבעי. זה מעצמו גורם לחיכוך. עוד דבר אפשרי זה להיניק בהשענות אחורה - כוח המשיכה עושה את העבודה. את מניחה את התינוק עליך פנים לתוך השד - שאת שכובה על הגב - לא בצורה ישרה לגמרי אלא בהשענות לאחור. דברים אלה מאוד מאוד קשים להסביר דרך האינטרנט. אם את מאזור המרכז - תבואי ואשמח להראות לך. בינתיים תעייני בקישור: ותביני אולי איך זה אמור להיות. http://www.llli.org/docs/0000000000000001WAB/WAB_Tear_sheet_Toolkit/01_laid_back_breastfeeding.pdf מקוה שזה יעזור. יש גם להבין שהכנסת הפיטמה לפיו התינוק אינה העבודה שלך אלא של התינוק. בלי הפרעה. רוב האימהות הסובלות מפציעה זה מפני שחושבות שהן אחריות להכנסת הפיטמה והשד לפה של התינוק. תני לו לעשות את העבודה שלו. ללא הפרעה. בלי אצבעותיך ליד הפיטמה או הפה. מקסימום אחיזה של השד כאשר אצבעותיך מתחת לשד על הצלעות שלך רק כדי לתת קצת קונטרא. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה