חלב אם ותמל ללא מוצקים כלל בגיל 7 וחצי חודשים, האם

דיון מתוך פורום  הנקה

24/10/2012 | 15:18 | מאת: קרן

יש לי בת, בת 7 וחצי חודשים. האם תזונה הכוללת חלב אם בלבד ללא מוצקים כלל מספקת את כל הערכים התזונתיים הדרושים לגיל 7 וחצי חודשים? בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות של אוכל מוצק מרוסק, בהתחלה ירקות, אח"כ פירות ושילובים, כל מני סוגים. הסכימה לאכול כפית או שניים, לא הראתה התלהבות ולא ביקשה עוד. בגיל 6 חודשים כאשר ניסינו להחליף ארוחת חלב בארוחת מוצקים נכנסה לאנטי ומאז מסרבת לאכול. לא פותחת את הפה אפילו לא לכפית אחת, מסובבת את הראש, יורקת, דוחפת את הכפית. ניסינו גם דייסות, ללא הואיל. כאשר ניסינו לחכות 4 שעות מארוחה אחרונה, היא היתה עצבנית וכשניסינו להאכיל במזון מרוסק מייד בכתה. חלב אם היא אכלה רבע שעה אחריבשמחה. שאלתי היא האם להמשיך לנסות כל יום, האם לדחוף כפית או שתיים לפחות או האם לוותר לחלוטין לחודש חודשיים על המוצקים? למרות שלא ברור לי איך פתאום יום בהיר אחד היא תרצה לאכול כשהיא כרגע כ"כ באנטי. בעבר ינקה+ בקבוק שאוב, וכיום היא ניזונה מחלב אם שאוב ששמור במקרר מספר שעות ומטרנה אחת או שתיים ביום. גם חלב/תמל היא לא אוכלת כמויות גדולות, כ6 ארוחות ביום של 120 מל, היא שקלה 8.2 ק"ג לפני חודש וחצי פחות לדעתי ממה שהיא אמורה, אך ייתכן והחלב שלי שמן במיוחד כוון שהיא באחוזון 80 גם בגובה וגם במשקל. האם זה מספק את כל הערכים התזונתיים? מה את ממליצה לעשות? לנסות כל יום להאכיל או לעזוב אותה לנפשה? כרגע אני איתה בבית, היא לא בגן. תודה מראש,

24/10/2012 | 15:37 | מאת: אלן שיין

היי קרן, קודם כל - גיל 4 חודשים זה בכלל לא גיל להתחיל עם מוצקים (בניגוד להמלצה של גורם כלשהוא כאן בארץ - הגיל מאז ומתמיד הוא 6 חודשים! זה לפי ארגון בריאות העולמי )- אז תרגישי בנוח שעד כה לא דחפת! עכשיו בשלב הבא - אנחנו אמורים להציע להם טעימות של מאכלים רגילים לכל דבר ולא מרוסק ולא בכפית אם היא לא אוהבת. זה גיל הסקרנות. שימי כמה קוביות בטטה בפניה שאתם גם יושבית לאכול ותתני לה לעשות את העבודה. תינוקות אמורים לאכול אנחנו לא אמורים להאכיל. בגיל המתאים הם לבד מושיטים יד ומכניסים לפה. זה יקרה. אם לא היום אז מחר. אבל רצוי להסיר את האיום. בגיל הזה עדיין לא מחליפים הנקה בארוחת "מוצקים". עדיין אין לה מספיק שיניים כדי להינות לגמרי ולא ללעוס כמו שצריך. תני לה להתנסות ועד שהיא לא שולטת בכפית או מזלג לא חייבים להשתמש בהם. ידיים הם הכיל של היום! עד שנה תינוקות עדיין זקוקים לחלב - חלב אם כמובן בראש הרשימה והיא מתפתחת כל כך יפה מהחלב שלך אז זה דבר האחרון שאת רוצה דווקא להוריד או להפחית. יש בחלה הכל והיא עדיין זקוקה לו.בנוסף מגיע הגיל שמוסיפים להם - וזה על ידי דברים מעניינים ואתגריים. כל הירקות אפשר לאדות - לתת לה רק מספר קטן ביותר של חתיכות בהתחלה. אם רואים הרבה זה גדול עליהם ויזרקו הכל. 3 חתיכות קטנות מספיקות כדי שהיא תנסה. לאט לאט היא תרגיש בטוחה בעצמה. הכי טוב לשבת איתה מסביב לשלחן. הם מחקים אותנו - רואים איך אנחנו אוכלים גם הם מנסים. מקוה שזה עוזר. בהצלחה אלן

24/10/2012 | 16:16 | מאת: קרן

תודה רבה על התשובה המהירה. הרגעת אותי! כל ההמלצות הן לעבור למוצקים בגילה, גם בטיפת חלב וכך גם עושים בגנים, אני מסביבי שומעת על הרבה תינוקות בגילה שאוכלים ארוחות שלמות של מוצקים ורק היא מסרבת אפילו לכפית, כבר נלחצתי. ניסיתי גם לתת לה חתיכות של גזר ובטטה, היא שחקה עם זה, אך ברגע שזה נכנס לפה היא עשתה פרצוף והוציאה. אני חושבת שאעזוב לחודש הקרוב את הניסיונות, אם בחלב יש הכל אז אין לי מה לדאוג. שוב תודה, קרן.

25/10/2012 | 00:08 | מאת: אלן שיין

היי קרן, אין ממש לחץ אבל גם לא חייבים לקבוע לעזוב את זה ל"חודש" הרי זה שרירותי. יכול להיות כבר בעוד שבוע. לא לעשות מזה עניין אבל אפשר לשים לה - כל כמה ימים לראות אם התגובה תהיה אחרת. אם היא מכניסה לפה זה כבר טוב. זה גם יכול להיות בננה. לא אותו הדבר - כי פתאום יום בהיר היא תשאיר בפה ותלעס. בינתיים אם היא יורקת - סימן שהיא עדיין לא מוכנה - מערכתית. לא הגיל הכרונולוגי קובע אלא רמת הבשבלות והמוכנות של המערכות. כמו כן תינוקות שנולדו לפני שבוע 40 פלוס לרוב יהיו "מוכנים" לאחר 6 חודשים ולא לפני. לעומתם יש כאלה שכבר בגיל 5 חודשים יתחילו לטרוף. לכן אין חוקים. כמובן אם עוברת 10-12 חודשים ועדיין אין תגובה חיובית אז כדאי לבדוק אצל הרופא - מה הסיבה בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה