איך להתגבר על משברי הנקה במחזור :-(

דיון מתוך פורום  הנקה

23/10/2012 | 22:50 | מאת: נועה

שלום, ביתי בת עשרה חודשים. יונקת, ולא ראתה בקבוק מימיה אפילו לא למים. ברקע יש תת משקל חמור, שלפי אבחונים שעברנו (בין השאר אצל מירה ליבוביץ ומיטב הרופאים) לא קשור להנקה, מה גם שכעת היא השאירה לה בקושי שלוש הנקות. מעולם לא היו לי בעיית כמויות באופן כללי. הבעיה היא שכל חודש סביב המחזור מתפתח לנו משבר הנקה חמור. היא פשוט לא יונקת. מהמשבר הנוכחי אני לא מצליחה לצאת כבר שבוע. היא יונקת כמה שניות ומיד מסובבת את הראש ורוצה לעבור לצד השני וחוזר חלילה עד שנמאס לה. לשאוב אני לא מצליחה בעיקר כי הגוף לא רגיל לזה. אני סוחטת לכוס אבל לא יכולה יותר מ20-30 נניח. אתמול קיבלתי ואני מרגישה שהכמויות עולות חזרה, אבל היא עדיין מסרבת. מה לעשות?? אני ממש דואגת ולחוצה מזה ולא יודעת מה לעשות.

24/10/2012 | 08:23 | מאת: אלן שיין

שלום נועה. כשיש שביתת הנקה - צריכים המון סבלנות - וכל הזמן לעודד. קודם כל הכי חשוב תמיד לבדוק אם אין כל בעייה רפואית. זה שהיית אצל רופאים לא אומר שלא קיים מצב רפואי חדש. תינוקות מאוד מואד דינמיים! אם זה דבר שחוזר על עצמו כל חודש אז אני מציעה שני דברים - 1. להתכונן עם שאיבות מראש. בגיל הזה בקבוקים מיותרים. היא יכולה כבר לאחוז בכוס ולשתות ממנה. 2. להציע מאכלים חילופים. לחזור לד"ר ליבוביץ אולי שתבדוק שוב מה קורה איתה. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה