הנקת אחים

דיון מתוך פורום  הנקה

22/10/2012 | 09:54 | מאת: אמא

יש לי ילד בן שנתיים ותינוקת בת חודשיים שניהם יונקים. בימים האחרונים הגדול החליט לדלג על ארוחות ולדרוש יותר הנקה. קורה שהוא מגיעה לפני שהתינוקת צריכה לינוק ואני לא זוכרת מאיפה ינקה ארוחה קודמת. האם כשהוא יונק קודם זה פוגע לה בכמות/איכות? בימים שהוא פתאום יונק יותר זה מוריד לה או שהגוף מידי משלים את החסר? תודה

22/10/2012 | 16:46 | מאת: אלן שיין

שלום לך, כל הכבוד על הנקת אחים. זה באמת לא פשוט. בכל אופן ההמלצה והרצוי כמובן לתת לקטנה קודם. אצל ילד בן שנתיים זה כבר לא עניין ממש תזונתי אלא משמעתי. באיזה שהוא שלב רצוי להציב לו גבולות וזאת דוגמה. הוא יכול כבר להבין שהקטנה לא יודעת לאכול דברים אחרים כמוה - ושהיא חייבת לינוק. הוא יכול להשלים בדברים אחרים. כדי שהיא תקבל את הכל היא אמורה לקבל משני צדדים בכל הנקה. זה לא מדע מדוייק אז לא אוכל להגיד כמה היא מקבלת וכמה לא - אבל ההגיון מוביל אותי - ומה שאנחנו יודעים על הנקת תינוק רחד בוודאי חל עליה - ללא קשר לזה שהוא גם רוצה לינוק. מקוה שזה עוזר קצת.... אלן

מנהל פורום הנקה